Polemic na českých festivalech

Vydáno 09.07.2010 | autor: PR

Slovenští skáčkaři Polemic se po nedávném křtu nové desky Horúce časy opět představí před domácím publikem. Letos pánové obohatí českou festivalovou scénu nejen o svou energickou černobílou show, ale po pěti letech také o nové skladby z právě vydané desky.

Polemic na českých festivalech Polemic na českých festivalech

I když skupina funguje déle než 20 let a má svůj charakteristický styl, nové album dokazuje její hudební posun a otevírá prostor zajímavým hudebním spolupracím. K mikrofonu se dostal např. zpěvák Peter „Kuko“ Hrivňák ze slovenské rockové kapely Horkýže slíže. Nápad na spolupráci vznikl už během společného tour s Horkýže slíže před dvěma lety. „Zložili sme čisto punkrockovú pesničku a premýšľali nad tým, kto by ju mal spievať. Tip padol logicky na Kuka, dokonca si ku skladbe napísal aj vlastný text. Je to typická „slížacká“ sranda, z čoho máme radosť. Je to parádna vec,“ netají Bejzo radost ze spolupráce. Společná skladba nese název Dobshinsky a po úvodním singlu desky (Svetlá mesta) je dalším vážným hitparádovým favoritem. Překvapením je i spolupráce s hip-hopovou skupinou AMO, která obohatila skladbu Vášne.

 


Už při prvním kontaktu s novým albem, které ztvárnil Július Nagy, je jasné, že s novou deskou přišla i změna image celé skupiny. Na nové image Polemic se podílel významný módní návrhář Marcel Holubec. V kostýmech z jeho dílny odehrají kompletní letošní koncertní šňůru, na které se pokusí pokořit loňský koncertní rekord, kdy Polemic odehráli 117 koncertů na festivalech a klubech na Slovensku, v Česku, Polsku a ve Velké Británii. Nový kabát dostaly také webové stránky www.polemic.sk. O fotografie k albu Horúce časy se postarala Táňa Hojčová.

 

  
Festivalová tour Polemic v ČR:

15.07. – Plzeň, Zachs pub www.zachspub.cz
16.07. – Olší u Tábora, Mighty Sounds
30.07. – Hlučín, Festival Štěrkovna
06.08. – Kácov, Sázavafest
14.08. – Hrachovec, Hrachovka

Zdroj: Petr Tajčman
zavřít