Linkin Park potěší v září novou deskou

Vydáno 11.07.2010 | autor: PR

14. září vychází nové album A Thousand Suns. Na první singl The Catalyst se můžeme těšit již druhého srpna, kdy začne rotovat v rádiích.

Linkin Park potěší v září novou deskou Linkin Park potěší v září novou deskou

Tato pro všechny početné fandy jistě velmi potěšitelná informace se právě objevila na kapelovém oficiálním webu (www.linkinpark.com). A Thousand Suns (Machine Shop Recordings/Warner Bros/Supraphon) koprodukovali Rick Rubin (Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash) a za Linkin Park Mike Shinoda, tedy duo, jež spojilo síly už před třemi roky na albu Minutes To Midnight.

Kapela také oznámila, že prvním singlem z nového alba bude song The Catalyst,  celosvětově uvolněný pro rádia 2. srpna a souběžně umístěný na MySpace Music profile skupiny (http://www.myspace.com/linkinpark).

 


Ještě předtím se ale band, MySpace a fandové propojí v “Linkin Park, Featuring You,” speciální promo akci, dávající všem společně jedinečnou šanci vytvořit novou píseň, vycházející z kusů nahrávky v srpnu následujícího oficiálního singlu. Vítězové akce budou vybráni samotnou kapelou a dostanou příležitost  se podílet na příštím albu nebo si s Linkin Park zahrát na turné k zářijové novince.

Již od 9. července 2010 si tedy na www.myspace.com/linkinpark můžete stáhnout audio stopu s úryvky z The Catalyst. Fandové je mohou přímo využít k doplnění či úpravě, ale také mohou nabídnout úplně vlastní motivy, natočené a poslané na tuto MySpace stránku. Jejich zaslané nahrávky budou všem nabídnuty ke komentování či další hudební úpravě.

Akcí "Linkin Park, Featuring You” začíná dlouhodobá promo spolupráce kapely a MySpace Music. V průběhu příštích čtyř měsíců tak mohou být fandové všude na světě účastníky koncertů, dostanou spoustu informací a budou v  kontaktu s Linkin Park způsobem dosud na MySpace Music nevídaným.

“Naše alba jsou především nositeli kapelových hudebních myšlenek a plánů, ale ponechání kousku místa nápadům našich fandů nám připadá jako logické potvrzení skvělých vztahů,” řekl Shinoda. “Vůbec nevíme, do čeho jdeme, ale bude to určitě výborná zábava. Naši fanoušci mají fůru kreativity, jsem si tedy jist, že přijdou s něčím úžasným.”

Kapela (Shinoda, zpěvák Chester Bennington, bubeník Rob Bourdon, kytarista Brad Delson, DJ Joe Hahn a basák Dave "Phoenix" Farrell) také ohlásila podzimní evropské turné, začínající 20. října v berlínském O2 World a končící 11. listopadu v londýnské 02 Areně. Lístky pořídíte na www.linkinpark.com.

Koncerty slibují skvělý zvukový a vizuální zážitek, velkou multimediální show a dosud nevídané pódiové využití nových technologií ve službách muziky. Setlist pak nabídne spoustu zásadních kapelových hitů, ale bude také první šancí pro skladby z nového alba A Thousand Suns.

Koncertní termíny (případně přidaná vystoupení budou včas oznámena):
 

09. 10. - Maquinaria Festival, Santiago, Chile
11. 10. - SWY Music & Arts Festival, Sao Paulo, Brazil
20. 10. - O2 Arena, Berlin, Germany
22. 10. - Schleyerhalle, Stuttgart, Germany
23. 10. - Tips Arena, Linz, Austria
25. 10. - Bercy, Paris, France
27. 10. - Lanxess Arena, Koln, Germany
29. 10. - O2 Arena, Hamburg, Germany
30. 10. - MCH Arena, Herning, Denmark
01. 11. - Hallenstadion, Zurich, Switzerland
02. 11. - Festhalle, Frankfurt, Germany
04. 11. - MEN Arena, Manchester, UK
09. 11. - LG Arena, Birmingham, UK
10. 11. - O2 Arena, London, UK
11. 11. - O2 Arena, London, UK
 
Zdroj: Supraphon
zavřít