The Cult: legendy klepou na dveře

Vydáno 27.07.2010 | autor: PR

Pražský koncert The Cult proběhne již 10. srpna v pražské Arše. Kapela, která si získala v Británii a USA početný zástup příznivců a obdivovatelů v oblasti postpunkové a gotické scény, vystoupí včele se zpěvákem Ianem Astburym.

The Cult: legendy klepou na dveře The Cult: legendy klepou na dveře

Do své hudby vstřebali vlivy mysticismu, psychedelie, severoamerických indiánů, kytarové riffy Led Zeppelin i energie AC/DC. Prorazili v Anglii díky singlům jako She Sells Sanctuary, později v USA dokonce na metalové scéně s písní Love Removal Machine. V roce 1989 se zde The Cult dostali i do top ten s úspěšným albem Sonic Temple. Většímu úspěchu bránily časté změny ve složení kapely a spory mezi členy.


V roce 1995 se po sérii neúspěšných nahrávek The Cult rozpadli, Ian Astbury kromě jiných projektů zpívá s kapelou bývalých členů The Doors, Rayem Manzarekem a Robbiem Kriegerem. V roce 2007 se Astbury a kytarista Billy Duffy dávají opět dohromady s dalšími hudebníky - Chrisem Wysem na baskytaru a Johnem Tempestou na bubny.



Pražský koncert The Cult je tak výjimečnou příležitostí vidět naživo tuto legendu. Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v pokladně Divadla Archa a v sítích Ticketpro a Ticketportal.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít