Beirut si veze do Prahy posily

Vydáno 02.08.2010 | autor: PR

Americká kapela Beirut vystoupí vůbec poprvé v České republice. Do Prahy přijede 15. srpna do KC Vltavská, kde zahraje v sedmičlenném složení.

Beirut si veze do Prahy posily Beirut si veze do Prahy posily

Zakladatele a frontmana Zacha Condona, který zpívá a hraje na trumpetu a ukulele, doprovodí: Perrin Cloutier na akordeon, Paul Collins na basu, Nick Petree na perkuse, Ben Lanz na trombon a tubu, Kelly Pratt na trumpetu, lesní roh a zvonkohru a konečně Jared Van Fleet na piano. Kapela Beirut si získala diváky po celém světě spojením balkánské hudby, šramlu, šansonů i pařížského kabaretu do celku, který dokáže v jednu chvíli pohladit a v druhou rozvášnit a rozradostnit.


Zach Condon z Nového Mexika teskně naléhavým, až naříkavým hlasem zpívá impresionisticky zaobalené texty a namísto toho, aby jako každý jiný z folkově laděné indie rockové scény stavěl na kytarách, fouká do vojenské trubky, na krku má pověšené ukulele a zbytek spoluhráčů do skladeb vstupuje s dechy, akordeonem, bubny, klavírem, zvonkohrou, cellem a mandolínami.



Jako skladatel odkojený romskými trubači ale Zach neskrývá vztah ke Cocteau Twins, The Magnetic Fields a Sigur Rós. Kapela Beirut vydala tři úspěšná alba, sklízí chválu prestižních hudebních magazínů a koncertuje po celém světě.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít