Elton John a Leon Rusell spolu po 40 letech

Vydáno 04.08.2010 | autor: PR

V říjnu vydá albovou novinku legendární britský hudebník Elton John. Tentokrát však pod nahrávku nebude podepsaný pouze on, ale i další legenda - americký skladatel, pianista, kytarista a hlavně zpěvák Leon Russell.

Elton John a Leon Rusell spolu po 40 letech Elton John a Leon Rusell spolu po 40 letech

Obě osobnosti se na společném albu setkávají po dlouhých čtyřiceti letech, neb poslední společné nahrávky vytvořil Elton s Leonem v roce 1970.

Aby spojení obou pánu bylo opravdu nevšední a jedinečné, pozvali si obě legendy na pomoc i jednoho z nejlepších producentů světa - T Bone Burnetta! Ten je mimo jiné podepsán i pod deskou Raising Sand dua Robert Plant a Alison Krauss, která minulý rok získala hned několik prestižních cen Grammy.

 

 

Nové album Eltona Johna a Leona Russella se bude jmenovat The Union a vyjde 26. října. Těšit se můžeme celkem na šestnáct písní, které napsal Elton společně se svým celoživotním hudebním partnerem Bernie Taupinem. Deska se bude moci pyšnit i několika výjimečnými hosty, mezi kterými bude například Neil Young, Brian Wilson, legendární R&B varhaník Booker T. Jones nebo kytarista Robert Randolph.

Celý projekt navíc podpoří i desetičlenný gospelový sbor.

Zdroj: Universal Music

zavřít