PRODUCENT BEATLES A ELVISE PRESLYEHO OBŽALOVÁN Z VRAŽDY

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Jeden z nejvýznamnějších hudebních producentů na světě, který vynalezl techniku nahrávání „wall of sound“, PHIL SPECTOR, byl obviněn z vraždy hollywoodské herečky a hostesky.

PRODUCENT BEATLES A ELVISE PRESLYEHO OBŽALOVÁN Z VRAŽDY PRODUCENT BEATLES A ELVISE PRESLYEHO OBŽALOVÁN Z VRAŽDY

Velká porota slavného hudebníka obvinila z toho, že loni ve svém domě zastřelil čtyřicetiletou hostesku Lanu Clarkson. S tou se údajně seznámil téhož večera v klubu House of Blues na Sunset Strip, kde pracovala. Spector, který údajně během celého soudního líčení nedal najevo žádné emoce, se po vyslechnutí obvinění zhroutil. Hlavní líčení má začít nejpozději v polovině prosince a producent tuto dobu stráví na svobodě po zaplacení kauce ve výši 1 milión dolarů.

Obviněný vždy patřil mezi milovníky střelných zbraní a ve svém domě měl úctyhodnou sbírku smrtících nástrojů všeho typu. Přitěžující okolností může být i to, že měl v minulosti celou řadu konfliktů se zákonem a několikrát byl obviněn z násilností.

Phil Spector se prosadil díky novátorské práci se zvukem už v šedesátých letech, kdy byl vyhledávaným producentem. Spolupracoval s Beatles i jejich členy po rozpadu skupiny, nahrával s Elvisem Presleym, Ike a Tinou Turner, stojí i za jedním z nejhranějších milostrných tracků The Unchained Melody od Righteous Brothers, a dalšími hity jako Da Doo Ron Ron od Crystals a Be My Byby od Ronettes.
zavřít