Chinaski vydávají nové album

Vydáno 06.09.2010 | autor: redakce

Chinaski mají pár dní před vydáním desky Není na co čekat. Tu podpořili Zuzana Smatanová či Marpo, rapper a nový bubeník kapely. Zpěvák Michal Malátný prozradil, že se Chinaski hudebně posunuli. Co od novinky čekat?

Chinaski vydávají nové album Chinaski vydávají nové album

"Jsme tady! Ještě to dokážeme pořádně rozjet a vydat ze sebe všechno. Protože není na co čekat." I takhle může znít zpráva od kapely Chinaski, která vysílá třináct písní z nové desky Není na co čekat. Novinka, která se opírá o živý, nekašírovaný zvuk, vyjde nejprve 8. září v digitální podobě. Ke stažení bude nabídnuta za speciální cenu na www.t-music.cz/chinaski. Už 20. září bude album k dostání na pultech prodejen. Fyzický nosič vyjde ve dvou mutacích – klasické a limitované. Klasická verze bude obsahovat o 3 skladby více než digitální album, což je třeba vnímat jako poctu klasickým milovníkům alb s bookletem. Současně vychází i limitovaná edice s bonusovým DVD a speciálním utajeným dárkem.


Na DVD fanoušci najdou dokument z amerického turné a exkluzivní pohled do zákulisí vzniku nového alba. Dále ukázky z minulého koncertního turné s hostem Davidem Kollerem, čerstvou fotogalerii a klip Spáč. Další důležité datum je 28. září, kdy se Chinaski soustředí v Pardubicích, aby se odtud rozjeli na t-music Chinaski tour po šesti velkých halách v Česku. "Opravdu není na co čekat," vysvětluje zpěvák Michal Malátný odhodlání skupiny, kterou po tragické nehodě kapelníka, textaře a bubeníka Pavla Grohmana doplnil Otakar Petřina jr. "Když je člověku osmnáct, má na všechno čas a říká si, že všechno jednou stihne. Pak si náhle uvědomí, že jeho čas je omezený. Zvlášť když se setká takhle zblízka se smrtí. Dojde mu, že všechno je jinak. Myslím, že právě v takové situaci jsme. A jestli se chceme v muzice posunout, překvapit něčím novým a také získat další posluchače, musíme to udělat právě teď. Víc šancí být nemusí."



Od loňského roku si kapela přehrávala nápady a vybrušovala je v nové zkušebně. Hudbu skládali Ondřej Škoch, František Táborský, Petr Kužvart a Michal Malátný, který si napsal většinu textů. Jen v písni 7 hříchů kapela rozpracovala starší nápad Pavla Grohmana. Na albu se uplatnil každý člen kapely včetně Štěpána Škocha, autora textu prvního singlu Spáč, a bubeníka Otakara Petřiny jr. neboli Marpa, který rapuje ve skladbě Digitálně. Svou kamarádku ze Slovenska Zuzanu Smatanovou pak Chinaski přizvali, aby si zazpívala s Michalem Malátným v písni Takmer svätý.

Turné t-music Chinaski tour
28. 09. Pardubice - ČEZ Aréna
30. 09. Ostrava - ČEZ Aréna
07. 10. Liberec - Tipsport Aréna
09. 10. Karlovy Vary - Aréna
12. 10. Brno - hala Velká Vodová
14. 10. Praha - Tesla Aréna

Více v titulním rozhovoru s Chinaski v aktuálním REPORTU 9/10!

zdroj: Turner
zavřít