Charlie Straight: pomohl nám Moby

Vydáno 09.09.2010 | autor: redakce

Charlie Straight vydávají nový singl Upside Down. Skladbu produkoval Ecson Waldes a kapela ji nahrála na syntezátor, s nímž měl co do činění samotný Moby.

Charlie Straight: pomohl nám Moby Charlie Straight: pomohl nám Moby

Po trojnásobném úspěchu v hudebních cenách Anděl 2009 vydává skupina Charlie Straight singl Upside Down. Ten je v pořadí třetí písní z debutového alba She‘s a Good Swimmer, kterou Charlie Straight i s videoklipem nasazují do oběhu. Nový singl v produkci Ecsona Waldese představuje kapelu ve svižném tempu. „Když jsme přišli do studia nahrát Upside Down s Ecsonem Waldesem, pustil nám tuhle syňtákovou linku a řekli jsme: 'Jo, to je přesně ono!' I když je to jedna z nejstarších písniček, kterou jsem kdy napsal, nastalo u ní něco jako reinkarnace a teď nás s kapelou fakt baví,“ říká Albert Černý, zpěvák a frontman Charlie Straight.


Zajímavostí je, že kapela singl nahrávala na syntezátor, podepsaný slavným skladatelem a zpěvákem Mobym při jeho loňském vystoupení na Sázavafestu. Singlová verze Upside down začne v následujících dnech rotovat v českých rádiích, k poslechu je také na internetu. V úterý 14. 9. proběhne exkluzivní premiéra klipu k písni na hudební televizi MTV CZ/SK. O dva dny později se budou moci fanoušci na klip podívat i na youtube.com, kde předchozí singly Platonic Johny a Your house dosáhly stovek tisíc zhlédnutí.


Po vydání singlu Upside Down kapela chystá podzimní turné po Česku a Slovensku, které odstartuje 19. října v klubu Metro v Brně. Na konci října Charlie Straight potěší i své fanoušky v Německu, kde zahrají živě v rádiu a v několika klubech včetně mnichovského Hard Rock Café.

zdroj: Charlie Straight
zavřít