Magnetik pouštějí hudební projektor

Vydáno 11.09.2010 | autor: redakce

Moimir Papalescu a jeho hudební projekt Magnetik vydávají novinku Projektor. Oproti desce kapely Vanessa se jedná o pozitivní materiál, v němž hostuje i instrumentalistka Mitsuko.

Magnetik pouštějí hudební projektor Magnetik pouštějí hudební projektor

Projektor nese podtitulek „Music Is Fantasy“ a po vydání jako příloha časopisu Živel jde 10. září také do oficiální distribuce. Všichni zájemci o hudbu Magnetik mají dále možnost získat zdarma kód na stažení sedmi bonusových skladeb, kde hostuje také výrazná slovenská zpěvačka a modelka Kristina Chrasteková (více zde: www.xproduction.cz/magnetik/). Ta je frontmankou dalšího z projektů Moimira Papalescu a Petra Van Krbetze Dioda Boy, jehož debut se plánuje na jaro příštího roku. Na celém albu Projektor se jako nová členka kapely podílela rovněž mladičká multiinstrumentalistka Mitsuko, jejímž přičiněním se některé z kompozic proměnily ve skutečné, pozitivní písničky.


Komponování alba pro mě bylo po masakru spojeném s novinkou Vanessy velmi vítanou změnou. Ve srovnání s Ave Agony je Projektor pravým opakem,“ říká o albu Moimir Papalescu. Nahrávalo se na magnetofonový pás a hlavním nástrojem je klasický Moog. Zvuk alba je proto ve srovnání s předchozími deskami striktně analogový. Na vizuální stránce alba se podíleli opět fotograf Václav Jirásek a designér Morten.

Nejbližší koncerty:
15.09. Praha - Galerie DOX - vernisáž Planeta Eden
18.09. Vodňany, Kazety
22.09. Ústí n/L
12.11. Nový Jičín

zdroj: X Production
zavřít