Hudba Glenna Millera zazní v ČR

Vydáno 10.09.2010 | autor: PR

Glenn Miller Orchestra zavítá zkraje příštího roku do České republiky. Ansábl hrající hity od klasika jazzové a swingové hudby Glenna Millera vystoupí v ČR hned čtyřikrát.

Hudba Glenna Millera zazní v ČR Hudba Glenna Millera zazní v ČR

Glenn Miller Orchestra zavítá 8. ledna 2011 do pražského Obecního domu. Kromě Prahy se na něj také mohou těšit diváci 15. ledna v Karlových Varech, 16. ledna v Plzni a 17. ledna v Ostravě. Na všech večerech uvede toto osmnáctičlenné těleso pod vedením pianisty a kapelníka Wila Saldena program nazvaný Evening of Swing and Elegance složený z nejznámějších swingových a jazzových skladeb nejen z dílny svého zakladatele Glenna Millera, ale i od dalších amerických legend tohoto žánru ze 40. až 80. let minulého století.


Členy orchestru jsou vynikající hudebníci a sólisté, v jejich koncertech ale nechybí humor a vytříbená elegance. Historie tělesa sahá do třicátých let minulého století. Glenn Miller se brzy po jeho založení stal hvězdou tehdejší hudby a skladby jako In the Mood, Pennsylvania 6-500, String of Pearls či Moonlight Serenade hrála v té době všechna rádia. Život Glenna Millera skončil ve věku čtyřiceti let při nikdy nevysvětlené letecké nehodě, kdy celé letadlo během 2. světové války na cestě z Londýna do Paříže zmizelo.

zdroj:ArtsMarketing.CZ
zavřít