Kid Rock s bubeníkem Red Hotů

Vydáno 19.09.2010 | autor: PR

Na albu Born Free, které vychází 16. listopadu, se podílelo mnoho muzikantů: namátkou Chad Smith z Red Hot Chili Peppers či Sheryl Crow. Co o albu prozradil samotný Kid Rock?

Kid Rock s bubeníkem Red Hotů Kid Rock s bubeníkem Red Hotů

Desku produkoval Rick Rubin a míchal Greg Fidelman. Prvním singlem z alba je titulní skladba Born Free, která se právě dostává do rádií, jak jsme již na iReportu psali. Ke slyšení zde: http://www.kidrock.com/.

Born Free je pro Kid Rocka v mnoha ohledech přelomové a tématicky speciální album. Zachovává si tradiční ostří i humor jak je znáte ze starších alb, ale tady Kid Rock nerapuje ani nehraje metal. Dokonce i varovná nálepka "Nevhodné pro děti" tentokrát na obalu chybí.

 


Kid Rock o albu říká: "Katalyzátorem byl Detroit a svět nahlížený optikou toho města. Sledoval jsem jeho pád v posledních několika letech, pokles ekonomiky, ztrátu zaměstnání pro mnoho lidí. Chtěl jsem natočit desku, která by odrážela tuhle dobu a při tom si zachovala duši“.

Základem alba se staly dva týdny nahrávání v Los Angeles, později však přibyla také studia v Detroitu, Nashvillu a Atlantě s hvězdnými muzikanty v nich: Benmont Tench z Heartbreakers, Chad Smith z Red Hot Chili Peppers, David HidalgoLos Lobos a kytarista Matt Sweeney z Chavez. Na albu ale také uslyšíte hlasy lidí jako jsou Bob Seger, Sheryl Crow, Zac Brown nebo Trace Adkins, zazní tu i neopakovatelný duet rappera T.I. s Martinou McBride ve skladbě Care.

Kid Rock
a Rick Rubin si dlouhé hodiny povídali o nejlepší cestě k natočení moderního amerického rockového alba - a Born Free je výsledkem těchto debat.

Album, které si musíte poslechnout od začátku do konce. Poslední album Kid Rocka Rock'n Roll Jesus z  roku 2007 debutovalo v USA jako #1 a zůstalo v hitparádě celých 100 týdnů. Stalo se tak nejprodávanějším americkým rockovým albem roku 2008.

Zdroj: Supraphon
zavřít