Desperáti Tito & Tarantula v Česku

Vydáno 22.09.2010 | autor: PR

Tito & Tarantula, oblíbenci Quentina Tarantina, se nám představí v rámci svého evropského turné 3.11. v Brně a o den později v Praze.

Desperáti Tito & Tarantula v Česku Desperáti Tito & Tarantula v Česku

Tito & Tarantula se proslavili především díky temným písním ve filmech Od soumraku do úsvitu režiséra Quentina Tarantina a Desperado Roberta Rodrigueze. Kromě hudby ke zmíněným filmům si členové kapely či její frontman, Tito Larriva, ve zmíněných snímcích i zahráli – v Od soumraku do úsvitu si v baru Titty Twister zahráli úpírskou kapelu hrající na lidské končetiny (odtud pochází jejich největší hit – píseň After Dark), v Desperadu pak Tito zastřelí postavu, kterou hraje Quentin Tarantino.

 


 

Skupina Tito & Tarantula se za téměř osmnáct let své existence stala předním představitelem tzv. „Tex-Mex-Rocku“, tj. rocku z pomezí USA a Mexika. Jejich koncerty spojují velkou dávku divokosti se značnou dekadencí. Tito Larriva, rodák z Mexika, kapelu založil v roce 1992. Slovo Tarantula se vztahuje ke stejnojmennému sci-fi hororu z roku 1955. Zlomu v kariéře, kdy je objevil režisér Roberto Rodriguez a zároveň se stal jejich velkým ctitelem, předcházelo časté hraní a jamování v klubech a kavárnách Los Angeles.


Kapela přijede tentokrát ve čtyřčlenné sestavě: Tito Larriva, Caroline Rippy, Alfredo Ortiz a Steven Medina Hufsteter. Aktuální album se jmenuje Back Into The Darkness.

 


Tito Larriva se narodil v Mexiku, s rodinou však brzy přesídlil do El Pasa v Texasu. V roce 1992 založil spíše jako žert Tito & Tarantula. Rychle se z ní stala velmi oblíbená kapela na místní klubové scéně. Zde ji také objevil režisér Roberto Rodriguez. Kromě snímků obou režisérů složil Tito Larriva skladby i do dalších filmů: např. U-Turn Olivera Stona, The Million Dollar Hotel Wima Wenderse, Pravdivé příběhy Davida Byrna a další. Zahrál si postavy psanců či desperádů ve filmech jako The Million Dollar Hotel, Desperado, Od soumraku do úsvitu, True Stories či Born in East L.A. Trocha temných a desperadovských písní vždy oblaží duši – nenechte si ujít Tita Larrivu a jeho partu!

Zdroj: MAFO

zavřít