Miro Žbirka vydá symfonické DVD

Vydáno 04.10.2010 | autor: PR

Miro Žbirka zpíval loni v květnu poprvé své písně v doprovodu symfonického orchestru. Záznam koncertu z Obecního domu vychází zkraje listopadu na DVD. Co nabídne?

Miro Žbirka vydá symfonické DVD Miro Žbirka vydá symfonické DVD

Co bolí to přebolí, Denisa, Atlantida, Balada o poľných vtákoch, Biely kvet, Miliónkrát, Mám rád, Zažni... v Obecním domě zazněly v nových aranžích snad všechny nejznámější Mekyho hity. Hudební zážitek umocnil doprovod Bon Art Pops Orchestra s dirigentem Františkem Drsem a pěvecký sbor Canti di Praga pod vedením sbormistra Jana Krejčíka.


Mira Žbirku
na pódiu podpořili také hosté – v první části koncertu dlouholetý kamarád z kapely Modus Janko Lehotský, ve druhé části zpěvačky Martha a Katarína Knechtová. DVD Miro Žbirka v Obecním domě live vychází v době, kdy Meky opět v doprovodu symfonického orchestru absolvuje Aupark tour 2010 Miro Žbirka & Symphonic Orchestra Cappella Istropolitana po dvanácti slovenských městech.


Koncert v Obecním domě byl mým prvním koncertem se symfonickým orchestrem a atmosféra i aranžmá mých skladeb od Martina Hyblera se mi tak líbily, že mě to inspirovalo k letošnímu slovenskému turné. Jsem rád, že se tuto skvělou atmosféru podařilo přenést i na DVD a bude mi stále připomínat toto mé hudební dobrodružství,“ doplňuje Miro Žbirka.

zdroj: 2media.cz
zavřít