Sham69 přivezou dělnický punk

Vydáno 17.10.2010 | autor: redakce

Punkeři Sham69 vystoupí v úterý 19. října v pražském klubu Matrix. Asistovat jim budou Slobodná Európa ze Slovenska, pražská parta The Fialky a dívčí punková kapela Sour Bitch.

Sham69 přivezou dělnický punk Sham69 přivezou dělnický punk

Sham 69 byli u toho, když ve v letech 1976 a 1977 vrcholila v Anglii punková horečka. První singl vydali v srpnu 1977, ale narozdíl od The Clash a podobných kapel, kde členové pocházeli ze studentského prostředí, Sham69 vzešli z dělnických poměrů a jejich skladby byly zaměřené na svět fanoušků fotbalu, dělnickou třídu a pití piva. Mezi nejznámější písně kapely patří If the Kids Are United, Hurry Up Harry nebo Borstal Breakout, které na pražském koncertě jistě uslyšíte.


Kapela vydala řadu alb a singlů, posledním jejím počinem je letošní album Who Killed Joe Public. V aktuální sestavě je Dave Parsons, původní člen a spoluautor převážné většiny písní Sham69, na basu hraje Alan Campbell z U.K. Subs a zpěv má na starost Tim V.  Součástí večera bude také vystoupení slovenské punk'n'rollové kapely Slobodná Europa, pražských punkáčů The Fialky a dívčí punkrockové formace Sour bitch z Mělníka.



zdroj: Badpoint

mp
zavřít