2Wings vydávají živák

Vydáno 23.10.2010 | autor: PR

2Wings, kytarové indie rockové trio složené z hudebníků z kapely Tichá dohoda vedené skladatelem, kytaristou a zpěvákem Danem Šustrem, vydává 1. listopadu záznam svého vystoupení na loňském festivalu Blues Alive.

2Wings vydávají živák 2Wings vydávají živák

Formace album pokřtí na letošním patnáctém ročníku festivalu, který proběhne od 18. do 20. listopadu v Šumperku. Na nahrávce se stejně jako na koncertě objevují tři exkluzivní hosté: kytarista Honza Ponocný (Circus Ponorka), nejlepší český hráč na foukací harmoniku Ondřej Konrád, s nimiž 2Wings hrají akustické verze vybraných písní ze svých studiových alb (Offerings to the God of Speed, Face Next Door, Information Overdose a The Sign of Fire), a zpěvačka Blanka Šrůmová, čímž se na polovině záznamu de facto objevuje celá Tichá dohoda. Všechny písně kromě poslední pocházejí z autorské dílny Dana Šustra a dobře poukazují na jeho bluesové kořeny od počátků tvorby Tiché dohody až po současný repertoár 2Wings.

 

Nezkrácený 40 minutový záznam bude doplněn bonusovými tracky albových verzí písní z koncertu pro ilustraci rozdílu mezi elektrickými a akustickými verzemi. Celé CD má 60 minut.

Na CD zazní i dvě písně z repertoáru Tiché dohodyCome 2gether z roku 1998 z posledního studiového alba TD Válcovna vkusu s.r.o. a blues Čas všechno zahojí z debutového alba Chci přežít z roku 1990 a na závěr i „tradiční“ cover Tiché dohody Gloria (vyšel na SP Má duše se vznáší 1992, byl natočen v rámci TV pořadu Na kloboučku (1997) a loni byl opět vydán jako bonus track na reedici CD Underpop (Recycled).

 

 

Patronem CD je dramaturg festivalu a novinář Ondřej Bezr a CD vychází ve spolupráci s Blues Alive a ČRo Olomouc, který nahrávku pořídil. Smíchána byla opět v téměř „domovském“ studiu skupiny 3bees v Praze. CD vychází na vlastním labelu Pop Dissident Records a bude k dostání v omezené edici na XV. Ročníku festivalu Blues Alive a v e-shopu na webu skupiny.

 

 

Festival Blues Alive, největší středoevropská přehlídka bluesové hudby nabídne svým návštěvníkům bohatě prostřený hudební stůl. „Patnáctka na Blues Alive bude ve znamení nejpočetnější a nejkvalitnější zahraniční účasti za celou historii,“ říká ředitel Vladimír Rybička. „Zároveň se ve větší míře než obvykle na festival vrátí hudebníci, kteří v minulosti na Blues Alive v roli hlavních hvězd již vystoupili. Diváci je ale budou moci slyšet v nových sestavách a polohách,“ doplňuje dramaturg Ondřej Bezr.

 

 

K nim patří například kytarista Corey Harris, harmonikář Johnny Mars, kytarista a zpěvák Michael Roach nebo izraelsko-nizozemsko-americká formace No Blues. Nejslavnějším „gratulantem“ se ale na závěr celého programu stane hudebník, kterého ještě Blues Alive nemělo čest hostit: Johnny Winter, jeden z největších žijících bluesových kytaristů všech dob. Vstupenky na letošní Blues Alive jsou v prodeji od poloviny července. Více informací na www.bluesalive.cz.

Zdroj: ArtsMarketing, foto: Karel Šuster

zavřít