Hráli s Rolling Stones, teď míří do ČR

Vydáno 29.10.2010 | autor: redakce

Metallica nebo Guns N' Roses patřili mezi jejich vzory. Pak se skotští rockeři Biffy Clyro proslavili svým čtvrtým albem Puzzle. Nejen z něho zahrají dnes 29. 10. v Lucerna Music Baru.

Hráli s Rolling Stones, teď míří do ČR Hráli s Rolling Stones, teď míří do ČR

Album Puzzle britských rockerů Biffy Clyro je vyneslo z undergroundu do popředí zájmu veřejnosti, přineslo jim základnu věrných fanoušků a prodeje přesahující čtvrt milionu prodaných kopií. Rozhodně ale nešlo o úspěch dosažený přes noc. Biffy Clyro se dali dohromady již roku 1995 ve škole ve skotském Kilmarnocku. Simona, Jamese a Bena spojoval obdiv k experimentálním rockovým a post-hardcorovým kapelám jako Braid či Karate, zároveň poslouchali i Metallicu a Guns N’Roses.


Velmi rychle si vypracovali svůj vlastní zvuk založený na nepravidelném tempu, sytých chorálech, divokém křiku a kytarách utržených ze řetězu. Jejich první tři alba Blackened Sky, The Vertigo Of Bliss a Infinity Land vznikala v přívalu kreativity a vycházela vždy po roce pro nepočetnou, ale o to více oddanou kohortu fanoušků. Po vydání Puzzle se zástupy příznivců Biffy Clyro značně rozrostly. Tato deska zaručila kapele společné hraní s Muse na stadionu Wembley, hlavní čas na John Peel Stage na festivalu Glastonbury a pozici předkapely u Rolling Stones.



zdroj: D Smack U

mp
zavřít