Throbbing Gristle zrušili koncert

Vydáno 29.10.2010 | autor: PR

Festival Stimul oznámil, že Throbbing Gristle zrušili svůj koncert. Ten měl proběhnout 30. října v Divadle Archa. Protože se kapela ale rozpadla, z show nic nebude.

Throbbing Gristle zrušili koncert Throbbing Gristle zrušili koncert

Management kapely zaslal své oficiální vyjádření, z něhož vyplývá, že kvartet Throbbing Gristle už jako kapela formálně neexistuje. Throbbing Gristle se rozpadli těsně před pražským vystoupením a zbývající trojice členů nestihne do soboty secvičit nový program. „Mrzí nás to o to víc, že koncert byl z naší strany produkčně do detailu připraven,“ říká ředitel festivalu Jan Vávra. „Vstupné v plné výši bude samozřejmě vráceno v místě nákupu vstupenky,“ dodává.


Oficiální prohlášení skupiny Throbbing Gristle: „Ve středu 27. října ve večerních hodinách obdrželi členové TG a jejich management dva e-maily, v nichž Genesis P-Orridge prohlašuje, že již nechce být členem Throbbing Gristle. Cosey, Peter a Chris jsou tudíž nuceni přijmout skutečnost, že Throbbing Gristle opět přerušují aktivitu coby živá entita.

Proto s nejupřímnějšími omluvami musí zrušit své plánované vystoupení 30. října v Praze, nemajíce dostatek času na přípravu náhradního koncertního programu. Aby nezklamali fanoušky původního kvarteta, odehrají Cosey, Peter a Chris díky pochopení promotérů a pod názvem X-TG vyprodaná vystoupení v boloňské Arena del Sole 2. listopadu a v portské Casa Musica 5. listopadu. Doufáme, že fanoušci tento nový projekt ocení. X-TG doufají, že budou moci v dohledné době vystoupit i v Praze
.“

zdroj: Stimul

mp
zavřít