Futureheads vezou do Čech chaos

Vydáno 01.11.2010 | autor: redakce

Hráli koncerty s Pixies, Pearl Jam a Foo Fighters. Teď přijíždějí britští rockeři The Futureheads do Prahy, aby v MeetFactory představili nové album The Chaos.

Futureheads vezou do Čech chaos Futureheads vezou do Čech chaos

Roku 2004 vstoupili Futureheads na rockovou scénu svým prvním bezejmenným albem. Rychlé songy na pomezí punku a popu, písničky o vraždách, sexu a hlouposti zpívané tvrdým severoanglickým přízvukem. Dostali se na turné časopisu NME, začali jezdit po celé Británii a podívali se i do světa. Na druhé nahrávce News and Tributes kapela podlehla ambicím a tlaku velké nahrávací společnosti a začala skládat rozmáchlé epické kusy.
 Něco takového z pera punk-rockové party nemohlo fungovat, skončilo to ukončením smlouvy a přechodem k nezávislému labelu. Na trojce nazvané This Is Not The World začínali zase znovu. Jakmile začal první program BBC hrát hitovku The Beginning Of The Twist, kapela se dočkala ještě větší odezvy než předtím. Hráli společné koncerty s Pixies, Pearl Jam a Foo Fighters. Čtvrtá deska The Chaos vyšla letos.



Futureheads se však přece jen nejlépe poslouchají naživo, to vám jistě potvrdí jak návštěvníci jejich minulého koncertu v Praze, tak lidé, kteří je viděli minulé léto na trenčínském festivalu Pohoda. S novou deskou se čtveřice vrátí do Prahy, nové písně předvede v neděli 7. listopadu v MeetFactory.

zdroj: D Smack U

mp
zavřít