WESTBAM NA ELECTRIC KINGDOM

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Vůdčí postava německé houseové a techno scény WESTBAM vystoupí v pátek 1510. na benešoké párty ELECTRIC KINGDOM.

WESTBAM NA ELECTRIC KINGDOM WESTBAM NA ELECTRIC KINGDOM

ELECTRIC KINGDOM
15. října, KC Karlov v Benešově
line-up: Westbam, Hardy Hard, Gunjah, Lexy & K-Paul live, Mr. X & Mr. Y live (společná show Westbama + Afriky Islama), Nothern Lite live.


WESTBAM - biografie
Djingu se začal věnovat v roce 1983, původně pod jménem kombinujícím jeho původ a největší hudební vzor Wesphalia Bambaata. V roce 1984 se přestěhoval do Berlína, kde postupně přešel z industriálně laděného hip hopu k americké house music, která v té době zaplavila Evropu. Posléze se začíná věnovat vlastní produkci a stejně jako většina jeho krajanů, se posunul od chicagského house k tvrdšímu zvuku Detroitu.

Po několika úspěšných vinylech přichází roku 1989 s debutovým albem The Cabinet se singlem The Roof Is On Fire, Brzy také zakládá label Low Spirit a vtrhává do německých hitparád s trackem Monkey Say Monkey Do. Aby oslavil úspěch, kterým byl překvapen, rozhodl se Westbam k uspořádání ojedinělé outdoor party, kterou chtěl dostat hudbu z klubů na otevřená prostranství. Že je touto akcí Love Parade a že se z původních 500 tanečníků v průběhu dekády na akci s čtvrt milionem tanečníků asi není třeba dodávat.

Roku 1991 vydává album A Practising Maniac At Work, ještě vetší ovace ale sklízí za Bam Bam Bam, které se umisťuje na 14. místě oficiální německé LP hitparády. Spolu s Klausem Jankuhnem zakládá Members Of Mayday, jejich hymny skládané k jednotlivým ročníkům této mega akce postupem času získávají kultovní status.

10. výročí založení labelu Low Spirit slaví v roce 1995 vydáním dvojalba The Age Of The DJ Mixer. Westbam má bezpochyby cit pro hitové kompozice, úspěšných singlů má na svém kontě nespočet, připomeňme si aspoň pecky jako Beatbox Rocker, Sonic Empire, Sunshine, Music Is The Key a další tracky pro Loveparade, skvělý remix skladby Bostich od Yello, z poslední doby jmenujme třeba album Right On, nebo singl Dancing With The Rebels složený spolu s Afrika Islamem.
zavřít