Mejla Hlavsa: vzpomínáme

Vydáno 19.11.2010 | autor: PR

Vydavatelství Guerilla records uspořádá 8. ledna příštího roku vzpomínkový večer na Mejlu Hlavsu (6. 3. 1951 - 5. 1. 2001). Ten byl frontmanem legendárních Plastic People of the Universe.

Mejla Hlavsa: vzpomínáme Mejla Hlavsa: vzpomínáme

Stane se tak 8. ledna 2011 v pražské Akropoli na koncertě 10 LET BEZ MEJLY.
Jako speciální host vystoupí po mnohaleté pauze skupina Půlnoc, kterou Hlavsa založil v roce 1988 po rozpadu legendárních The Plastic People Of The Universe, a která roku 1993 definitivně ukončila svou činnost.

Večer, konaný pod záštitou Mejlovy manželky Jany Hlavsové a jeho blízkého přítele, Václava Havla v první půlce nabídne sólová vystoupení hudebníků, kteří měli k Mejlovi hudebně blízko: v krátkých blocích vystoupí Filip Topol, Jan Brabec, Ivan Jirous, Vratislav Brabenec s Joe Karafiátem a Pavel Zajíček s triem Podobenství. V druhé půli odehraje Půlnoc regulérní koncert, čítající zhruba dvanáct skladeb z prvního období ještě se zpěvačkou Michaelou Němcovou. Ta bude stát u mikrofonu i tentokrát a po jejím boku se na podiu objeví Josef Janíček (klávesy, zpěv), Tomáš Schilla (violoncello), Petr Kumandžas (basová kytara), Jiří Křivka (kytara) a Jiří Michálek (bicí).


 
V průběhu večera se pokřtí dvojalbum Půlnoci Kniha noci se záznamem dvou koncertů: úplně prvního vystoupení kapely z června 1988 a koncert z Chmelnice z roku 1989. Na nahrávce se objeví i několik bonusů, mj. píseň Magické noci s hostujícím Allenem Ginsbergem.
 
Koncert v Paláci Akropolis začíná v 19:00 hodin, vstupenky budou stát v předprodeji 250,- Kč, na místě 300,- Kč.
 
Zdroj:Guerilla records

DM
zavřít