Ondřej Ruml a jeho proměna

Vydáno 20.11.2010 | autor: PR

Po dlouhém napínání zpěvák Ondřej Ruml konečně přichází se svým sólovým debutem. Je to album, které Ondru představuje nejen jako interpreta se širokou paletou vokálních barev a výrazů, ale také jako všestranného umělce.

Ondřej Ruml a jeho proměna Ondřej Ruml a jeho proměna

Ondřej se na albu podílí jako spoluautor textů, hudby, přispívá aranžérskými nápady, sketuje, hraje na banjo a hlavně samozřejmě v první řadě skvěle zpívá.
 
Albový debut má velmi osobitý a ve vodách české pop music téměř nevídaný koncept. Ondřej se v dnešní přetechnizované době rozhodl pro přirozenost a polohu jemu nejbližší. Celé album je natočeno v akustické podobě bez jediného zvuku syntezátoru a programingů. Žánrová bohatost nahrávky rozkrývá Ondrovu osobnost od jeho raných počátků, kdy vyrůstal v prostředí country hudby, pokračuje odkazy na jeho vášeň pro jazzovou a bigbandovou hudbu a zdaleka nekončí funkovými a bluesovými riffy, jak jej známe z kapely Top Dream Company, se kterou letos vydali již druhé album. To vše zabaleno do lehce popového hávu představuje interpreta, který má potřebu se vymezovat, překvapovat a být originální. 
 
    
Producent Patrick Karpentski, který stojí mimo jiné za vznikem kapely Toxique, přizval ke spolupráci spoustu předních českých hudebníků. Zmiňme alespoň saxofonistu Františka Kopa, pianistku Beatu Hlavenkovou, dobristu Druhé Trávy Luboše Novotného či smyčcové kvarteto FAMA. Na textech se kromě Ondřeje podíleli umělci jako Oskar Petr, Pavla Milcová nebo básník Bogdan Trojak, který se představil i na CD projektu Eternal Seekers. Na albu si v duetu s Ondřejem zazpívá jeho divadelní partnerka, slovenská zpěvačka Lucia Šoralová.  

Po vydání desky bude následovat turné, na kterém Ondřej Ruml představí nový repertoár ve speciálních úpravách. Album vychází 29. Listopadu.
 
 
Zdroj: Etain Production
 
DM
zavřít