Arakain: ochutnávky z nové desky

Vydáno 29.11.2010 | autor: PR

Arakain nabídnou na prosincových koncertech ochutnávky z připravované desky. Jako první představí parta Honzy Toužimského titulní skladbu Homo Sapiens.

Arakain: ochutnávky z nové desky Arakain: ochutnávky z nové desky

Skladby z CD, které má vyjít na jaře následujícího roku, tak budou k slyšení už nyní, a to přímo live v rámci jednotlivých koncertů. Hudbu i text k písni Homo Sapiens složil kytarista a zakládající člen kapely Jiří Urban. „Je to klasická rychlá riffová věc, kde se ale nezapomíná na melodii. V textu jsme se dotkli často omílaného vztahu člověka k Zemi a svému prostředí, ale moralizovat si za cíl rozhodně neklademe. Zároveň myslím, že můžu prozradit, že to bude i píseň titulní, protože nové CD bude o člověku a jeho postoji k okolí a jeho vlastnostech. Uvidíme, s jakým ohlasem se skladba už teď na koncertech setká,“ říká k písni kytarista Jiří Urban.


Reakce fanoušků pak budou pro Arakain stěžejní. Kapela tak získá žádanou zpětnou vazbu a možnost případných úprav před tím než se skladby dostanou přímo na CD. Arakain se tento podzim věnuje především studiové práci na desce, čemuž odpovídá i rozsah turné, které je pojato spíše jako minitour.

Každopádně i tak Arakain zavítá do Prahy (9. prosince) nebo do jihomoravské metropole Brna (6. prosince).

Nejbližší koncerty kapely:
3.12. Pačejov (KT) KD
4.12. Horšovský Týn (DO)Hotel Šumava
6.12. Brno Melodka
9.12. Praha Exit Chmelnice
11.12.Radnice (RO) KD
17.12. Dolní Němčice u Dačic KD

zdroj: Arakain

mp
zavřít