27 hodin non stop rapu

Vydáno 11.12.2010 | autor: PR

6. prosince v 21 hodin a 5 minut byl v pražském klubu Chapeau Rouge pod dohledem komisařů Agentury Dobrý den překonán a oficiálně zapsán Český rekord v non stop rapování, který trval neuvěřitelných 27 hodin.

27 hodin non stop rapu 27 hodin non stop rapu

Tento rekord je současně i neoficiálním světovým rekordem, jelikož v Guinessově knize rekordů je v současnosti zaznamenán světový rekord v trvání pouhých 24 hodin. Na rekordu, který produkčně zaštítili Chapeau Rouge a Sestry v triku se podílelo 78 MCs a 15 DJs z celé České Republiky, mezi městy, která byla v rámci rekordu zastoupena byla např: Praha, Litoměřice, Pardubice, Klášterec nad Ohří, Jirkov, Slavonice, Bohumín, Železný Brod, Jindřichův Hradec, Nymburk, Horní Slavkov, Sokolov, Jičín, Děčín, Přelouč, Plzeň, Rakovník, Kladno, Ostrava, Česká Lípa, Mělník, Jihlava nebo Doksy.


Během 27 hodin se na mikrofonu střídal hip hop, drum and bass, reggae a dance hall a tyto styly se navzájem prolínali a navzájem se doplňovali. Celou akcí se podařilo ukázat, že česká scéna umí spolupracovat na společné věci bez ohledu na věk, na osobní rozpory, na příslušnost k žánrům, na síle a zvuku svého jména, na výši honoráře a mnoho dalších faktorů. Maximální pauza, která byla povolena mezi projevem jednotlivých MCs byla 10 sekund, ale po celou dobu nedošlo k delší než k pětisekundové prodlevě, účastníci nezaváhali ani, když přestala hrát hudba a vše vyústilo v šťastné završení. Je nutné říci, že hlavní podíl na úspěchu mají MCs, kteří pokus jistili od začátku do samého konce a dopováni energetickým nápojem, rapovali téměř do samého umdlení, jmenovitě patří dík těmto MCs: Metoděj, Paparasty, Styffah, DLM, Postr, Febio, Mine, Dee, Exot, Matta Hari, Dálí, Piro a mnoha dalším, kteří strávili v klubu převážnou dobu trvání pokusu.


Úspěch by nebyl rovněž možný ani bez všech čtrnácti Djs, kterými jmenovitě byli tito Djs: Hlava, Yofre, Blofeld,Shocholatechocho,Friky, LU2, Maro, Rime, Nester, Sanka, Herby boy, Angel Dawg, Lil Rowa a Kalim a také bez všech ostatních zúčastněných: za DnB sekci například MC Jacob či MC Katrin, za reggae a dance hall sekci Amirál Kolíbal, Ucee či Missy M a u hip hopové sekce je výčet jmen více než dlouhý, takže velká dík patří například MCs: Elka, Rest, Matheus, Riko, Šlapeto, Gey, MyrMarty, Taktika, Fogosh a mnoho dalších, kteří doplnili energii a rýmy, když docházela unaveným MCs, kteří prorapovali celý večer, noc a den.


Celý rekord byl online přenášen a streamován ve spolupráci s dnbradia.cz a na mikrofonu se vystřídala čeština, slovenština, angličtina i ruština. První oficiální rapový rekord je tedy překonán a kromě zápisu v České knize rekordů přináší i poselství a poznání, že česká hudební scéna na tom není zas tak špatně, a že dle citátu z tracku Prago Union ,,Jedna scéna-né party kolem jména!," mohou DJs a MCs spolupracovat a podporovat se navzájem!

Zdroj a foto: Sestry v akci

DM
zavřít