Judas Priest s Whitesnake v Praze

Vydáno 17.12.2010 | autor: PR

Judas Priest ještě naposledy světu ukážou, co to znamená heavy metal. Turné nemine ani Českou republiku, v pražské O2 Areně doplní slavné Brity formace Whitesnake.

Judas Priest s Whitesnake v Praze Judas Priest s Whitesnake v Praze

Judas Priest dorazí ve své nejsilnější sestavě, kterou tvoří kytaristé Glenn Lipton a K.K. Downing, basista Ian Hill, bubeník Scot Travis a zpěvák Rob Halford. Judas Priest, pocházející z anglického Birminghamu, se dali dohromady v roce 1970. Ovšem až v roce 1974 přišel do kapely zpěvák Rob Halford a nahradil Alana Atkinse. Ozdobeni kůží a řetězy se do povědomí fanoušků dostali již svým debutovým počinem Rocka Rolla. Monumentálními skladby jako Sad Wings of Destiny, Sin After Sin a Painkiller se stali typickými představiteli heavymetalového žánru.


Na chystaném turné kapela oslaví 43. výročí své existence a vše nasvědčuje i vydání nové desky. Jednalo by se o následovníka zatím posledního řadového titulu Nostradamus. Členové kapely Judas Priest obnovili osobní i profesionální vztahy v roce 1999 a v Čechách se naposledy ukázali v roce 2008 v rámci propagace titulu Nostradamus. Judas Priest a Ripper Owens, který v minulosti nahradil Halforda, se rozešli v dobrém po vzájemné dohodě.



Judas Priest v Praze doplní i další kapela. David Coverdale, zpěvák Whitesnake, oznámil návrat na koncertní podia v rámci Whitesnake World Tour 2011. Skupina na turné podpoří svoje dosud nepojmenované nové studiové album, jehož vydání je naplánováno na konec března 2011.

Koncert Judas Priest a Whitesnake proběhne v O2 Areně 28. 6. 2011.

zdroj: Live Nation

mp
zavřít