SVÁTEK METALU V BŘEZNU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Fanoušci ostrých kytarových riffů by si měli zapsat do notýsků datum 11. března, kdy ve Zlíně proběhne další ročník METALMANIA FESTU. Headlinery budou CRADLE OF FILTH a finská APOCALYPTICA.

SVÁTEK METALU V BŘEZNU SVÁTEK METALU V BŘEZNU

Kapela Cradle Of Filth, vzniká v Anglii (Suffolk) a jejich hudba se dá popsat jako romanticko-gotický black metal. Zpěvák Dani má klasicky skřípavý hlas, doplněný hlubokými hrdelními tóny, jejich kytary jsou nenapodobitelné a gotický zvuk jen doladí konečný temný a zlý efekt. Kapela hraje v různých složeních od roku 1991 a i přes několik vážných personálních bouří, vydává jedno lepší album než druhé. Dokonce natáčí i horrorový film, jehož jedinou chybou je to, že nelze sehnat na videu, šiřitelný je jen přes internet. Kapela koncertuje jak divá, ve Vatikánu jsou dokonce zatčeni a vězněni, což jim ale jen zvýšilo prodejnost alb a popularitu.
Přijďte se podívat na jejich první živé vystoupení této legendy v ČR, určitě to bude stát zato, hala Novesta na to bude i z jara dost strašidelná!

Apocalyptica
Podle zdrojů různých encyklopedií, nejstarší dosud funkční cello bylo vyrobeno v roce 1572 Italem Amatim, Kremonským mistrem, který určitě nemohl tušit, že vzdálení příbuzní jeho vylepšeného violoncella budou jednou osazeni před zesilovači a komby a že s nimi bude při živých vystoupeních jedné skupiny tak tvrdě nakládáno…

Finská Apocalyptica nemá ve světě obdoby – kvartet klasicky vychovaných cellistů, kteří úspěšně spojili zdánlivě odtržené světy klasické hudby a tvrdého rocku bez zatlačení jednoho ze stylů do pozadí. Od roku 1993, kdy tito absolventi Sibeliovy Akademie poprvé zvedli své smyčce v hněvu tvrdé muziky, natočili již několik úspěšných alb ať už předělávek Metalliky, dalších metalových skupin, či vlastní hudební tvorby – všechny byly vesměs kladně přijaty jak posluchači, tak kritikou. Tito famózní cellisté z Helsinek už prodali se svým uměním přes půl milionu desek a uspořádali konecrty ve více jak 20 zemích světa včetně České Republiky.
Přijďte a shlédněte jejich šílenou strunnou show, a jak to kluci se svými nástroji umí, jak jsou citliví a přesto tvrdí - jsou to správní muži.

11. března 2005 Vás pojme do svých temných prostor hala Novesta ve Zlíně, kde na Vás čekají hvězdy přímo pekelné.
zavřít