HIPHOP CD SMOG PŘÍLOHOU REPORTU 2/05

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

V prodeji je REPORT 2/05 na obálce se Snowboarďáky. Jeho přílohou je tentokrát audio/video CD SMOG, na němž najdete nejzásadnější a nejaktuálnější česko-slovenský hiphop.

HIPHOP CD SMOG PŘÍLOHOU REPORTU 2/05 HIPHOP CD SMOG PŘÍLOHOU REPORTU 2/05

SMOG
czech & slovak hiphop 2005


POSLECHNĚTE SI NOVOU HIPHOPOVOU GENERACI! PRŮVODCEM A KOMPILÁTOREM CD JE SMOG, VYHLEDÁVANÝ PRODUCENT, ČLEN NĚKOLIKA PROJEKTŮ VČETNĚ I ZDE ZASTOUPENÝCH SYNDROM SNOPP, VELITEL LABELU PARANORMALZ A PAMĚTNÍK PRVNÍCH SESTAV CHAOZZU. K VELKÝM POJMŮM ČESKO-SLOVENSKÉ SCÉNY PŘIŘADIL HNED 9 NOVÝCH KOUSKŮ, KTERÉ NIKDY OFICIÁLNĚ NEVYŠLY A ZDOBÍ TAK POUZE TENTO SAMPLER. A NAVRCH PŘIDAL TŘI KLIPY.

MARPO
Jsem

dříve nevydáno

První ochutnávka připravované sólovky MC Marpa, který přizval ke spolupráci třeba Gipsyho, Smoga, Hacka nebo MC Woha a DJ Paika z Charakter Crue. Marpo ordinuje klasický battle rap: „Battle styl mě hrozně baví, pořád vymýšlím nový a nový metafory, srovnání a punchez...“ O jeho talentu se můžete přesvědčit 11. března v Plzni na Žebříku 2004.
www.paranormalz.cz

CHAOZZ
První zima
z alba Inventura, 2004

Chaozz už nějaký čas oficiálně neexistuje, o to víc své fanoušky na podzim překvapil rekapitulační sbírkou doplněnou o nevydané bonusy. Jak známo, tahle parta patří mezi české rapové pionýry, vznikla v polovině 90. let a debut vydala už v roce 1996. To, že předběhla dnešní módu a kralovala hitparádám, ji paradoxně poslalo k ledu.
www.chaozz.cz

D.REAL.C
Pocit
ze singlu Sou věci, 2004

Agilní východočeské duo (Kunny aka Giano Giakomo a DJ Omar) už absolvovalo i několik úspěšných zahraničních vystoupení. Třítrackový debutový singl představujeme na této kompilaci v různých podobách kompletně. Dvojice ho vydala na vlastním labelu Tone Armed, který sdružuje také mnohé zahraniční projekty.
http://drealc.cz

INSIDE KRU
Uvnitř
dříve nevydáno

Nekompromisní rap volí ve své hudební řeči toto zajímavé seskupení několika pražských kapel a projektů. Břevnovští patrioti….
http://insidekru.phatbeatz.cz

GIPSY
Chavale Romale
z alba Ya Favourite Cd Rom

Mladý Rom a Smogova pravá ruka v projektech Paranormalz a Syndrom Snopp patří mezi nejnadějnější rapery v našich končinách. Nabízíme vám nejnovější ukázku z jeho sólotvorby.
www.paranormalz.cz

KONTRAFAKT feat. WWO
Najstaršia slavnosť
z alba E.R.A., 2004

Slovenští hiphopoví premianti loni nadchli a zároveň šokovali kontroverzním CD E.R.A, na němž se to vulgarismy jenom hemží. Kariéra tohoto tria stoupá strmě vzhůru. S tímto trackem mu píchli populární Poláci WWO. Léčba šokem z Piešťan.
www.kontrafakt.sk

5MCZ
Den, co stojí za to
dříve nevydáno

První nesmělé hiphopokusy prováděli už před deseti lety, pod tímto názvem tvoří a vystupují od roku 2000. Na kontě mají několik demáčů a teď připravují první velkou desku. Už nyní je ale můžeme pasírovat do role budoucího objevu domácí scény.
www.ustaf.cz/5mcz

ČISTYCHOV
Naša
z alba Né produkt, 2004

Raper Čistychov je vedle Kontrafaktu nejžhavějším slovenským importem. Jeho ceněný debut je navíc první vlaštovkou značky Neighbor Beats, nového stylového sublabelu EMI. Profilový rozhovor přinášíme v únorovém REPORTU.
www.nejbr.cz

YA1SEE
Hybná síla
dříve nevydáno

Další z invenčních raperských spojení s aktivním Smogovým hardwarem-softwarem Paranormalz.
www.paranormalz

DBS feat. RUman
K.A.R.V.I.Ň.Á.K.
z alba 6ka, 2004


„Nedělám hiphop, ale hudbu. Tóny, akordy, melodie...,“ říká o své produkci raper DBS, který začínal před pěti lety s dnes již neexistujícím projektem Rhymes Street Squad. Vybíráme z jeho nedávného sólodebutu. Také DBS se ukáže na Žebříku 2004.
www.dbs6ka.com

DJ SIDE
Decision!
ze singlu Sou věci


Někdejší člen sestavy Špatnej Wliv, šikovný producent a instrumentalista, je pro mnohé v branži zárukou nepřeslechnutelné kvality. Jeho nynější abstraktní hiphop nemá daleko k produkci věhlasného DJe Krushe! Skladba Decision! původně pochází z vinylového debutu projektu D.Real.C.
www.tonearmed.com

CHARAKTER CRUE
9x z 10ti
dříve nevydáno

Kapela pražského Marpa pilně koncertuje a dodělává debut Původ Umění, který by se měl objevit ještě do začátku jara. Nenechte si ji ujít na Žebříku!
www.paranormalz.cz

SYNDROM SNOPP
Divná komunita
dříve nevydáno

Tento band existuje již 8 let a na kontě má 3 alba. Jeho hlavními pákami jsou od počátku Smog (ex-Chaozz) a Gipsy (ex-Kalo Rikonos), kteří si jednu dobu znepřátelili komunitu ostře radikálními názory a nekompromisními výpady vůči kolegům z branže. Na trio je doplňuje Christos.
www.paranormalz.cz

redLABEL
Psychéprogres
dříve nevydáno

Raper z Valašského Meziříčí vydal loni desku Moonlight SuperStars. Teď připravuje EP Privatio Boni: „Bude to rychlý, strašně šílený s množstvím divných zvuků, možná až nepochopitelný...“

YE-DEN + 1
Fenomén
dříve nevydáno

Pro mnohé z vás první setkání s dosud nedoceněnou ostravskou formací. Severomoravský rap v podání Ye-den + 1 se už však dere ostře nahoru.

SUPERCROOO
Marilyn
z alba Toxic Funk, 2004

O svém šokujícím albu, vydaném na značce Mad Drum, duo Hack a Phat tvrdí: „Nebaví nás klasickej hiphop, spíš rap a funk. To, co z desky slyšíš, je super funky sound z našich elektroprdelí!“ O tom, že si Supercrooo neberou servítky a jejich projev je stejně hustý jako mluva nejsprostších dlaždičů, vás přesvědčí i Marilyn.
www.supercrooo.cz


VIDEO

ČISTYCHOV
Hanba Ti

režie Karel Březina

D.REAL.C
Sou věci

režie El Ňino

NOTES FROM PRAGUE feat. LA4 Same
Place

režie David Chvátal

Audio/video CD SMOG si můžete i s REPORTEM 2/05 objednat za pouhých 99 Kč na predplatne@ireport.cz

 

zavřít