Bobby McFerrin vyprodal brněnský koncert. Přidá další?

Vydáno 06.01.2011 | autor: PR

Březnový brněnský koncert Bobbyho McFerrina vyprodán v rekordním čase, pořadatelé jednají o dalším termínu vystoupení.

Bobby McFerrin vyprodal brněnský koncert. Přidá další? Bobby McFerrin vyprodal brněnský koncert. Přidá další?

mcferrin_carol2_topPouhých několik málo týdnů stačilo k vyprodání všech vstupenek na jarní koncert Bobbyho McFerrina. Nekorunovaný král vokálních improvizací vystoupí v jihomoravské metropoli 29. března v rámci festivalového preview jubilejního desátého ročníku mezinárodní hudební přehlídky JazzFestBrno v brněnské hale Vodova. Druhý koncert Bobbyho McFerrina by se mohl podle prvních jednání s managementem umělce uskutečnit 30. března na témže místě.

„McFerrinovo charisma evidentně funguje i na Brňany, oprávněně si v posledních dvou letech v Česku získal obrovskou přízeň publika. Je také pravda, že lístky v předprodejích zmizely na různých místech republiky, nejde proto o lokální záležitost,“ glosuje rychlost prodeje Vlastimil Trllo z pořádající agentury 24/7 Promotions.

Od 5. ledna je v předprodejní síti Ticketstream k dispozici formulář pro předběžné rezervace lístků na chystaný přidaný koncert ve středu 30. března. Zájemci, kteří vyplní formulář, budou přednostně kontaktováni a získají tak možnost koupit vstupenku ještě před spuštěním regulérního předprodeje a zajistit si ta nejlepší místa. 

Bobby McFerrin prodal doposud přes 20 miliónů kopií svých alb, jichž zatím vyšlo třináct. První, eponymní natočil v roce 1982, poslední s názvem VOCAbuLarieS vydal letos. Kombinuje na nich jazz, klasiku, pestré vlivy world music, ethno i folk se svými originálními hudebními nápady. Právě díky bohatosti vlivů a neutuchající chuti experimentovat vzniká nadčasová hudba, která překračuje žánrové (i zeměpisné) hranice a dotýká se všech kultur. McFerrin, jenž spolupracoval například s violoncellistou Yo-Yo Mou a jazzovými pianisty Chickem Coreou a Herbiem Hancockem, není ale jen vynikajícím zpěvákem a skladatelem filmové hudby. Je i uznávaný dirigent; s taktovkou v ruce spolupracoval mimo jiné s Vídeňskou filharmonií.

Šedesátiletý hudebník osobitým způsobem využívá svůj hlasový rozsah čtyř oktáv, přičemž jedinečná atmosféra jeho koncertů vyniká díky improvizaci a nenucenému kontaktu s publikem. Pět ze svých deseti cen Grammy získal v kategorii Nejlepší jazzový mužský zpěv.

zdroj: Smart Communications, dm


mcferrin_carol2_toptop 

 

zavřít