Čechomor ve studiu, pomáhá jim kapelník Davida Bowieho

Vydáno 11.01.2011 | autor: PR

Skupina Čechomor si ke spolupráci přizvala amerického skladatele, kytaristu a producenta Gerryho Leonarda, který spolupracoval s umělci jako David Bowie (kapelník doprovodné kapely), Cyndi Lauper nebo Vonda Shepard.

Čechomor ve studiu, pomáhá jim kapelník Davida Bowieho Čechomor ve studiu, pomáhá jim kapelník Davida Bowieho



cechomorPoslední řadové album Čechomor Co sa stalo nové bylo vydáno v roce 2005. Poté následovaly speciální projekty jako např. Sváteční Čechomor v roce 2007. V dalších letech postupně vycházely ve vydavatelství Supraphon Pověsti hradů a zámků (moravských, českých a slezských), z nichž byl následně sestaven výběr s názvem Písně z hradů a zámků.

Počátkem ledna odlétá Karel Holas z Čechomoru do studia Gerryho Leonarda v New Yorku připravovat novou desku. „V současné chvíli máme připravených 14 nových písní, na kterých jsme pracovali s Františkem Černým dlouhých pět let. Předpokládáme, že na desku přibudou i nějaké bonusy. Ke spolupráci jsme si přizvali několik zajímavých českých i zahraničních hostů, ale konkrétní jména zatím nechci prozrazovat," říká Karel Holas.

Natáčení nového alba s pracovním názvem Mládí a stáří bude částečně probíhat ve studiu producenta a hudebníka Gerryho Leonarda v New Yorku a částečně ve studiích Disk Systems v Praze na Barrandově.

Jak se Čechomor a Gerry Leonard vlastně seznámili, vysvětluje František Černý: „Na společném koncertním turné skupiny Čechomor s americkou písničkářkou Suzanne Vega v roce 2009 jsme se potkali i s Gerrym Leonardem – kytaristou, který Suzanne Vega na jejích koncertech doprovázel. Na posledním koncertě tohoto krátkého turné ve Žďáře nad Sázavou si dokonce Karel se Suzanne, Gerrym a Mikem Visceglia (baskytaristou Suzanne Vega) společně zahráli. Tam vlastně začala vznikat myšlenka na spolupráci Gerryho a Čechomoru."


zdroj: Čechomor, mp

zavřít