One Republic: první samostatný koncert v Praze

Vydáno 13.01.2011 | autor: PR

One Republic si poprvé v Praze zahráli už v roce 2008. Tehdy je do Prahy přivezl Lenny Kravitz, kterému předskakovali na koncertě v 02 aréně. V té době také bodovali s hitem Apologize. S více než deseti tisícemi rotacemi za týden se stala do té doby nejhranější písní na rádiích a v 16 zemích na světě. Více jak deset milionů downloadů z ní pak učinilo rovněž nejstahovanější a digitálně nejprodávanější skladbu dodnes.

One Republic: první samostatný koncert v Praze One Republic: první samostatný koncert v Praze



V dubnu přijedou One Republic tento megahit zahrát osobně. 19. 4. zavítají do pražského klubu SaSaZu na „zahřívací“ show Prague City Festivalu.

onerepublicwakingupphotoshoot01One Republic založili v roce 2002 Ryan Tedder a kytarista Zach Filkins. Jejich vystoupení na MTV v roce 2001 upoutalo pozornost Timbalanda, který okamžitě vycítil Tedderův potenciál a nabídl mu spolupráci. Pro tehdy jednadvacetiletého muzikanta bývalého číšníka, byla tato výzva splněním snu. Dva roky se Tedder učil pod vedením nejoslavovanějšího producenta současnosti, jezdil s ním od studia ke studiu a pomáhal s produkcí skladeb napříč žánry, z nejedné z nichž se posléze stal světový hit.

Ačkoliv Tedder Timbalanda v roce 2002 opustil, aby se mohl věnovat vlastní producentské kariéře a založení kapely, o pět let později se jejich cesty opět zkřížily. Oním pojítkem se jim stala skladba Apologize – první singl z debutového alba One Republic Dreaming Out Loud. Timbaland tuto (hitově už tak velmi ambiciózní) skladbu zremixoval a poslal ji na vrcholky hitparád napříč zeměmi i kontinenty.

V listopadu 2009 se One Republic ohlásili s druhým albem Waking Up a hity All The Right Moves, Secrets či The Good Life. V loňském roce se skupině navíc splnil sen v podobě společných koncertů s jedním z jejích největších idolů – irskými U2, kterým One Republic předskakovali ve Vídni, Mnichově a Curychu na 360° Tour.

Ačkoliv sama kapela to zatím nepotvrdila, hudebními kuloáry už se nesou zprávy o jejich třetím studiovém albu plánovaném na letošní rok, jehož přípravě se skupina údajně věnuje od skončení podzimního turné s Maroon 5.

One Republic vystoupí na svém prvním samostatném koncertě v Praze 19.4. v SaSaZu. Standardní lístky jsou k pořízení za 665,- Kč, pokud preferujete maximální možné pohodlí, můžete využít nabídky limitované série vstupenek do VIP zóny se separátními bary a nejlepším výhledem na pódium. V ceně 1.110,- Kč jsou navíc zahrnuty nealkoholické nápoje a ípivo či víno. 

zdroj: Vis-a-vis production, dm 


one-republic_top
zavřít