Queen slaví 40 let, chystají film s Boratem, dokument a výstavy

Vydáno 16.01.2011 | autor: redakce

Letos uplynou čtyři dekády od doby, kdy se Queen dali dohromady. Celý rok tak bude ve znamení velkých oslav, které vyvrcholí hollywoodským filmem, dokumentem od BBC a retrospektivní výstavou.

Queen slaví 40 let, chystají film s Boratem, dokument a výstavy Queen slaví 40 let, chystají film s Boratem, dokument a výstavy



freddie_mercuryKdyž v roce 1971 John Deacon, Brian May, Roger Taylor a Freddie Mercury založili v Londýně kapelu, asi málokdo tušil, jak moc ovlivní hudební historii.

Oslavy 40 let od vzniku Queen se proto ponesou ve velkolepém duchu. Již zkraje ledna vyšla reedice Greatest Hits I. a II., ale to nejzajímavější fanoušky britské kapely teprve čeká. V plánu je i hollywoodský film, ve kterém ztvární Freddieho Mercuryho slavný komik Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno atd.). Na produkci snímku se podílí i společnost Roberta De Nira Tribeca Productions.

Od 25. února do 12. března proběhne v londýnské Trumans Brewery výstava nazvaná Stormtroopers in Stilettos, jejímž tématem bude současný pohled na počátky Queen.

A v neposlední řadě vznikne o Queen dokument BBC, jenž bude obsahovat exkluzivní rozhovory s Rogerem Taylorem a Brianem Mayem.

Queen za svoji kariéru prodali přes 170 milionů alb a stále ovlivňují některé současné umělce. K odkazu kapely a hlavně osobnosti Freddieho Mercuryho se hlásí například Lady Gaga.

zdroj: Music-News, mp


mercury2 
zavřít