DJs Loutka a Bidlo zavzpomínají na zlaté začátky taneční scény

Vydáno 24.01.2011 | autor: PR

Ještě nedávno to vypadalo jako utopie. Loutka a Bidlo společně za gramofony? Nakonec se to podařilo, a proto se objevil i důvod o znovuvzkříšení večera Remember House. V pátek 28. ledna se tak za gramofony v pražské Radosti FX postaví tři DJs, kteří si ze "zlatých" začátků pamatují nejvíce.

DJs Loutka a Bidlo zavzpomínají na zlaté začátky taneční scény DJs Loutka a Bidlo zavzpomínají na zlaté začátky taneční scény

loutka_bidlo_flyer_vyrezPavel Bidlo dostal kdysi v Radosti FX šanci si na půl hodiny zahrát. Pak už mu z Radosti zavolali sami. Někdy musel hrát dokonce i z půjčených desek. Nosil si v kufru Deelite a Prince, na konci svého residentního působení v Radosti FX dostal i svoji residentní noc Original Vibe. To se psal rok 1997. Pak Radost FX opouští. Rok na to se opět objevuje na plakátech. Po Radosti následovala taneční smršť jako Mišmaš, masivní house parties v Ládví pro 1500 lidí, první party s Roxydustem.

Jméno DJ Bidlo v té době znamenalo plné sály ve městech i mimo Prahu. V té době se kontinuálně rozjeli Liquid Harmony, tehdejší taneční senzace, na jejímž vzestupu má Pavel určitě svůj díl. Nikdy nebyl stylově vyhraněný. Ve své době hrál v Roxy v Amsterdamu, Holandsku, Německu, Skotsku, ale také v USA. Tam jeho stopa pak také na mnoho let končí. Je tu ale pátek 28. ledna a Pavel Bidlo se to chystá v Radosti FX zase pořádně roztočit!

zdroj: Radost FX, mp

zavřít