Sleigh Bells: objev, který si zamilovala i M.I.A., zahraje poprvé v Praze

Vydáno 28.01.2011 | autor: PR

Jeden z loňských objevů nezávislé scény, brooklynské noise popové duo Derek A. Miller a zpěvačka Alexis Krauss tvořící Sleigh Bells, představí svoje album Treats 1. února ve smíchovské MeetFactory.

Sleigh Bells: objev, který si zamilovala i M.I.A., zahraje poprvé v Praze Sleigh Bells: objev, který si zamilovala i M.I.A., zahraje poprvé v Praze

sleigh bellsSleight Bells poprvé v České republiceDvojici dala dohromady matka Alexis, když je Derek jako číšník před třemi lety obsluhoval v lokální restauraci a náhodně před nimi zmínil, že hledá zpěvačku do svého nového projektu. O rok později společně vystoupili na festivalu CMJ a vydali několik svých tracků online. Ty se zalíbili režisérovi Spike Jonesovi natolik, že je pustil zpěvačce M.I.A. a ta je okamžitě upsala pod svůj label.

Od té doby to šlo rychle: loni v květnu vydali desku Treats, objeli všechny významné indie festivaly (Primavera Sound nebo Pitchfork Music) a zabodovali ve výročních žebříčcích hudebních časopisů a serverů (NME, Stereogum, Pitchfork).

Tento rok se poprvé zastaví také v Praze, kde si jejich výbušnou kombinaci hardcorových riffů a chytlavých popěvků můžete poslechnout živě.

zdroj: Meet Factory, mp
zavřít