John Mayall: pamětník korejské války a král blues zahraje v Praze

Vydáno 29.01.2011 | autor: PR

John Mayall, který je mnohými považován za krále britského blues, se vrátí 13. června do Prahy, tentokrát do klubového prostoru KC Vltavská.

John Mayall: pamětník korejské války a král blues zahraje v Praze John Mayall: pamětník korejské války a král blues zahraje v Praze

john stepsJohn MayallMayall je živoucím důkazem toho, že i v 78letech se dá hrát blues plné energie, které baví a zajímá diváky.

Tento kytarista, zpěvák a hráč na klávesy a foukací harmoniku se stal vzorem a spoluhráčem takových hudebníků jako Eric Clapton, Mick Taylor (The Rolling Stones), Mick Fleetwood (Fleetwood Mac) a mnoha dalších. Na pódiu jej doprovodí jako při všech nedávných návštěvách Prahy jeho "domácí" skupina Bluesbreakers.


John Mayall
se narodil v roce 1933 v malé vesnici nedaleko anglického Manchesteru. Pocházel z dělnické rodiny. Od svých třinácti let se jako samouk učil hrát na klavír, kytaru a harmoniku.

Vystudoval výtvarné umění, strávil tři roky v britské armádě v Koreji a zpočátku se živit grafickým designem. K hudbě se aktivněji vrátil, když mu bylo 30 let. V Manchesteru hrál v kapelách The Powerhouse Four a The Blues Syndicate.


zdroj: ArtsMarketing.CZ, mp

zavřít