R.E.M. vybrali singl pro česká rádia a libují si v překvapeních

Vydáno 12.02.2011 | autor: PR

Americká skupina R.E.M. vydá 7. března nové, v pořadí již 15. album Collapse Into Now. Trio Michael Stipe, kytarista Peter Buck a basista Mike Mills natáčelo opět s producentem Jacknife Lee, se kterým skupina spolupracovala již na předchozím, kritikou vysoko ceněném albu Accelerate.

R.E.M. vybrali singl pro česká rádia a libují si v překvapeních R.E.M. vybrali singl pro česká rádia a libují si v překvapeních

r.e.m._-_nashville_3ea5a4fJacknife Lee jako držitel Grammy v minulosti pracoval na albech světové extratřídy, mimo jiné i U2, Snow Patrol, The Hives, Kasabian, The Editors, Aqualung nebo Bloc Party.


Collapse Into Now bylo nahráno v New Orleansu ve studiu Music Shed a v Berlíně ve slavných studiích Hansa, kde vznikla řada legendárních alb, včetně Bowieho Heroes, Achtung Baby U2 či Lust for Life Iggyho Popa. Závěrečný mix alba proběhl ve studiu Blackbird v Nashvillu.

Skupina pozvala na nové album řadu atraktivních a hlavně jejich srdcím blízkých hostů. Nechybí Patti Smith a její dvorní kytarista Lenny Kaye, extravagantní Kanaďanka Peaches, Eddie Vedder z Pearl Jam a nebo frontman indie popových The Hidden Cameras Joel Gibb.

Nové album předznamenává intenzivní online kampaň, představující hned několik písní a videoklipů, jež jsou k dispozici na internetu ještě před vydáním alba. Vše odstartovala už na začátku letošního roku možnost získat prostřednictvím domovské stránky skupiny zdarma novinku Discoverer. Následovala speciální videa ke skladbám It Happened Today, Überlin, Mine Smell Like Honey či ke skladbě Oh My Heart, která se stává prvním oficiálním singlem pro rádia v České republice.

Tento týden navíc pánové z R.E.M. rozehráli kreativní hru se svými fanoušky, kterým nabídli volně ke stažení jednotlivé stopy skladby It Happened Today, aby prostřednictvím svých laptopů vytvořili vlastní podobu. Výsledná dílka jsou následně svými tvůrci umísťována na speciální stránku http://soundcloud.com/groups/iht-remix/tracks .

Skupina má však v záloze ve zbývajících týdnech do vydání novinky Collapse Into Now ještě další překvapení, které hodlá postupně odhalovat převážně prostřednictvím svých webových stránek.



Kompletní tracklist alba Collapse Into Now:
1. Discoverer
2. All The Best
3. Überlin
4. Oh My Heart
5. It Happened Today
6. Every Day Is Yours To Win
7. Mine Smell Like Honey
8. Walk It Back
9. Alligator Aviator Autopilot Antimatter
10. That Someone Is You
11. Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I
12. Blue

zdroj: Supraphon, dm

 

zavřít