Jeff Beck poprvé zavítá do Prahy a hned o tři čerstvé gramofonky Grammy těžší

Vydáno 18.02.2011 | autor: PR

Tři letošní ceny Grammy. To je pozvánka na červnový koncert kytaristy Jeffa Becka. Hudebník získal ocenění dokonce ve třech kategoriích: Best Pop Instrumental Performance (skladba Nessun Dorma z jeho alba Emotion & Commotion), Best Rock Instrumental Performance (skladba Hammerhead) a Best Pop Collaboration With Vocals (skladba Imagine z alba Herbieho Hancocka The Imagine Project s dalšími hudebníky).

Jeff Beck poprvé zavítá do Prahy a hned o tři čerstvé gramofonky Grammy těžší Jeff Beck poprvé zavítá do Prahy a hned o tři čerstvé gramofonky Grammy těžší

jeff_beck_press_photo_2_mailJeff Beck letos získal tři ceny Grammy a v červnu vystoupí v PrazeNa 22. února Jeff Beck a jeho vydavatelská společnost Rhino přichystali navíc vydání další desky: tentokrát záznam loňského koncertu v Iridium Jazz Clubu, na kterém vzdal poctu Les Paulovi, legendárnímu výrobci kytar. Album vychází pod názvem Rock 'n' Roll Party (Honoring Les Paul) a obsahuje 20 skladeb s řadou hostů.

Britský hudebník Jeff Beck, který je považován za jednoho z nejdůležitějších a nejvlivnějších sólových kytaristů historie, vystoupí vůbec poprvé u nás 23. června v pražské Tesla Areně. Jeho žánrový rozsah sahá od blues rocku, hard rocku, heavy metalu, jazz fusion až po rock míchaný s elektronikou. Je držitelem pěti cen Grammy, na další - včetně těch letošních - byl nominován. Do rock´n´rollové síně slávy byl Jeff Beck uveden dokonce dvakrát: jako člen legendárních Yardbirds (1992) a jako sólový hudebník (2009).

Kritici i fanoušci oceňují jeho virtuozitou a mistrovské ovládání efektů, na druhé straně svobodu a spontaneitu, se kterou se pohybuje mezi žánry. All Music Guide o něm například napsal, že je „tak inovativní jako Jimmy Page, vkusný jako Eric Clapton a téměř tak vizionářský jako Jimi Hendrix." Jeho kariéra se vyznačuje neočekávanými zvraty a zákrutami, vždy ale míří jedním směrem – vpřed k novým výzvám. Byl členem mnoha seskupení a projektů, ve všech vždy zanechal jeho inovativní styl nesmazatelnou stopu. Ať už jako člen Yardbirds (po Eriku Claptonovi a před Jimmy Pagem), kteří v době jeho působení zažili nejúspěšnější a nejkreativnější období, či jako frontman The Jeff Beck Group. Nahrával s mnoha hudebníky – například Mickem Jaggerem, Kate Bush, Stevie Wonderem, Janem Hammerem, ZZ Top či Brianem Mayem. Časopis Rolling Stone ho zařadil na 14. místo žebříčku nejlepších kytaristů historie.



Vstupenky v cenách od 799 do 1 799 Kč jsou k dostání v sítích Ticketportal a Ticketpro. 

zdroj: Liver Music, dm
zavřít