Clare Maguire: hvězdu z MySpace objevil Jay-Z, teď jí vydá debut

Vydáno 23.02.2011 | autor: redakce

Britská zpěvačka Clare Maguire právě vydává debut Light After Dark. Deska vznikla v produkci Frasera T. Smitha, který stojí za úspěchy alb Kylie Minogue nebo Adele.

Clare Maguire: hvězdu z MySpace objevil Jay-Z, teď jí vydá debut Clare Maguire: hvězdu z MySpace objevil Jay-Z, teď jí vydá debut

claire maguiereClare: růžová je dobráClare Maguire je díky svému podmanivému hlasu srovnávána s Annie Lennox nebo Stevie Nicks.

Se zpěvem a psaním písní začala Clare už v sedmi letech. Pochází z hudební rodiny s irskými kořeny, což jí přivedlo i do gospelové kapely. V sedmnácti letech se ale vydala do Londýna, aby se v hudbě prosadila.

Své demonahrávky zavěšovala na MySpace, což se jí stalo "osudným". Zde si jí mimo jiné všiml i americký rapper Jay-Z, slovo dalo slovo a Clare podepsala v roce 2008 svoji první velkou nahrávací smlouvu.

Ihned začala pracovat na své debutové desce, kterou na podzim minulého roku i dokončila. Album nazvala Light After Dark, přináší třináct písní a vychází poslední únorový den.

Clare Maguire můžete vidět i v Praze, zahraje v březnu v Lucerna Music Baru na koncertě Hurts.


zdroj: Universal, mp

zavřít