Novou desku electrojazzových Sato-San To pokřtí Jan P. Muchow

Vydáno 04.03.2011 | autor: PR

Trio Sato-San To, ve středu 9. března v pražském klubu Jazzdock, pokřtí nové album Salep za účasti speciálních hostů. Křtu se exkluzivně zúčastní francouzský MC alžírského původu Al Amdiez, který propůjčil na desce svůj hlas ve skladbě Shinning, a rolí kmotrů se ujmou Jan P. Muchow a Josef Sedloň.

 

Novou desku electrojazzových Sato-San To pokřtí Jan P. Muchow Novou desku electrojazzových Sato-San To pokřtí Jan P. Muchow

Sato-San To je složené ze zkušených hudebníků: Thom Herian (bicí, samples), Oskar Török (trumpeta, klávesy) a Jaromír Honzák (kontrabas). Míchá v sobě elektroniku, jazzové trumpetové improvizace, junglové rytmické podklady, prvky world music a filmových vypjatostí. Za svou krátkou existenci už stihl předskakovat norskému experimentátorovi Bugge Wesseltoftovi, koncertovat v Německu a po České republice a i se stát rezidentem klubu Jazzdock.


„Deska Salep je inspirována řadou různobarevných vlivů,"
vysvětluje Thom Herian, „především hudbou Blízkého a Dálného orientu, skandinávskými náladami a atmosférou, jazzovými improvizacemi a hudbou moderních subkultur."

santo


Název alba znamená lahodný nápoj, který se připravuje ze speciálních ingrediencí a ojedinělým způsobem. A přesně tak přistupovali Sato-San To při tvorbě své desky, která je sestavena ze tři roky zrajícího materiálu. „Skladby, které se na album objevují, vychází především ze společných autorských seancí, které s Oskarem čas od času provádíme," dodává Herian.

Na albu hostuje například kytarista Petr Zelenka, Jan Chmelarčík na zheng a francouzský MC alžírského původu Al Amdiez.

zdroj: Rocky Production, dm 

zavřít