Charlie Straight točí klip po vzoru Foo Fighters, pak odletí s Yemim do USA

Vydáno 08.03.2011 | autor: PR

Charlie Straight vypouští do světa čtvrtý a poslední singl z aktuálního alba She's a Good Swimmer. Píseň Try Some Stuff You Don't Think You Should oficiálně vychází v pondělí 14. března, doprovodí ji i nový videoklip.

Charlie Straight točí klip po vzoru Foo Fighters, pak odletí s Yemim do USA Charlie Straight točí klip po vzoru Foo Fighters, pak odletí s Yemim do USA

charlie_straightKlip fanoušci uvidí až do 20. března na česko-slovenské verzi MTV. Poté se objeví na Youtube kanálu kapely.

Try Some Stuff You Don't Think You Should je první písní – vstupem do alba She's a Good Swimmer. Námětem, jak prozrazuje sám název, je výzva k neobvyklým nebo nečekaným činům a zážitkům. "Jednou jsem mluvil s basákem Johnnym o tom, co se mi zrovna honilo hlavou, a přemýšlel jsem, co dělat. Z toho, co mi poradil, pak odpoledne u klavíru vznikla tahle písnička," říká Albert Černý, zpěvák Charlie Straight. Try Some Stuff You Don't Think You Should se stala jednou z ústředních melodií nejnavštěvovanějšího filmu uplynulého roku Ženy v pokušení.

Videoklip produkovalo studio Imagine-Vision, které je zavedeným pojmem v české a slovenské pop-music s referencemi u interpretů jako Rytmus, Kryštof, Zuzana Smatanová a řady dalších. "Inspirovali jsme se kapelou Foo Fighters a částečně i Flaming Lips. S Imagine Vision jsme chtěli spolupracovat už dříve," prozrazuje Albert Černý.

Klip vznikal během února letošního roku. Teplota při samotném natáčení byla pod nulou a pára od úst zpěváka Alberta Černého je tak autentická. "Celé natáčení probíhalo dost spontánně. Kdy a kde se bude točit, se nevědělo ani den předem. Prostě jsme to nechali osudu," doplňuje Černý.

V dubnu kapela odlétá do New Yorku natáčet klip k písni School Beauty Queen. Ta se stane ústřední melodií nového seriálu České televize 4teens. Duchovním otcem a režisérem klipu bude tanečník a choreograf Yemi, který mimo jiné pracoval pro Kanyeho Westa. Kromě natáčení v New Yorku Charlie Straight připravují materiál pro druhé album. To by mělo vyjít v prvním čtvrtletí roku 2012. 


zdroj: TZ, mp

zavřít