Southpaw zítra odehrají poslední koncert a ukončí kariéru

Vydáno 10.03.2011 | autor: Marie Bartošová

Pražská indie parta Southpaw oznámila svým fanouškům krutý ortel – po posledním koncertě 11. března v Paláci Akropolis ukončuje svoji činnost. Z hudební scény ale neodejde jen tak, na rozlučenou si pro příznivce připravila hned několik překvapení.

Southpaw zítra odehrají poslední koncert a ukončí kariéru Southpaw zítra odehrají poslední koncert a ukončí kariéru



southpaw_001Southpaw: 11. března v Paláci AkropolisCelý koncert bude natočen a následně remasterován a kapela ho na jaře vydá jako živé best of, upravené do aktuálního zvuku. Poslední album Southpaw dostane název Hit me!
„Chceme poděkovat všem fans a lidem, kteří nás podporovali. Rozcházíme se v dobrém, nikdo nikoho nezmlátil a stále jsme kamarádi," uvedli členové kapely.
Southpaw se dali dohromady v roce 1996 coby parta středoškoláků inspirovaná britskými kytarovkami. Debutové album Pop Secret ale spatřilo světlo světa až v roce 2001. O dva roky později ho následovala deska Pleasure You Can Measure, která se od taneční prvotiny liší propracovanějšími popovými skladbami.
Zásadní průlom přišel v roce 2004 s v pořadí třetí deskou Boys Make Noise, jedním z nejoceňovanějších tuzemských počinů roku.
Kapela však ani po tomto úspěchu nezahálela a pro fanoušky si do roku 2006 připravila hned dvojalbum nesoucí název Heart Disk obsahující celkem 20 skladeb rozdělených do částí nazvaných Heartcore a Software.
V nadcházející plánované pauze se jednotliví členové věnovali svým vedlejším projektům a nové zkušenosti naplno zúročili při vzniku pátého řadového alba Southpaw. Addiction vyšlo na začátku října roku 2008 a od té doby se kapela odmlčela. Na rozloučenou pro své příznivce ale natočila desku, která ponese název Hit Me a spolu se záznamem z posledního koncertu tak ukončí existenci Southpaw.

mpu

zavřít