Cocotte Minute

Vydáno 18.04.2012 | autor: Dominik Pavliš

Zkráceně CM je česká nu-metalová kapela, která se již řadu let řadí na špičku tuzemské crossoverové scény. Funguje již od roku 2002. Skupina je nezaměnitelná díky svému syrovému soundu, jedinečným frontmanem Zellerem a textům, ve kterých se věnují neobvyklým tématům.

Cocotte Minute koncertují po celé České republice na klubových akcích či festivalech všeho druhu. Kdo by si myslel, že CM jsou záležitost pouze České republiky, bude na omylu. Kapela má za sebou turné po Ukrajině, Bělorusku nebo Francii a jednotlivá vystoupení například v Chorvatsku, Itálii a Slovensku.

V roce 2007 byla skupina vyhlášena jako Objev roku v soutěži Žebřík Sony Ericsson Awards. Roky tvrdé práce se na kapele podepsaly v dobrém slova smyslu - jako jediným ze své generace se jim podařilo prorazit mimo žánr v masovém měřítku.

Již prvními třemi studiovými deskami za sebou CM nechali výraznou stopu. Krom nich mají na kontě kolem desítky videoklipů, několik singlů a tři dema.Cocotte Minute jsou známí svou nezaměnitelnou živou prezentací, velkolepou show, hudební profesionalitou a precizním zvukem.

 

Diskografie

Czeko (2004)
Proti sobě (2006)
Sado Disco Vol.1 (2009)
Sado Disco Vol.2 (2010)
!Rituál, kmen a srdce a kmen! (2015)

zavřít