LIVE: Páteční O2 Open Air nabídl electro v podání Leftfield a The Chemical Brothers

Vydáno 14.08.2011 | autor: redakce

Na páteční program v Panenském Týnci se třásli především příznivci elektronické hudby, protože večer nabízel Leftfield a The Chemical Brothers, dvě zásadní jména tohoto žánru. Přes den byl pátek zejména o českých kapelách jako Skyline, Cartonnage nebo Chinaski. Speciální vizuální show si pro koncert na Open Air Festivalu připravili Tata Bojs

LIVE: Páteční O2 Open Air nabídl electro v podání Leftfield a The Chemical Brothers LIVE: Páteční O2 Open Air nabídl electro v podání Leftfield a The Chemical Brothers


chinaski
Festivalový areál se od minulého roku trochu proměnil. Asi hlavní změou byl přesun hlavní stage na beton. Jak se zmínili sami pořadatelé festivalu, jedním z hlavních důvodů byl požadavek The Chemical Brothers, kteří chtěli mít svou stage umístěnou ze sta procent na betonu.

Páteční půl čtvrtá patřila Skyline. Bohužel jim počasí dovolilo odehrát jen tři songy, kvůli silnému větru museli následně skončit. Další program už proběhl na hlavním pódiu beze změn.¨

Přes den stavěl line-up jen na českých kapelách (a slovenských Rara Avis). Většina těch, kteří sledují Chinaski už od Punčocháčů se dnes jen marně snaží pochopit, o co téhle kapele jde. Každopádně proložit české texty heslem everybody singing není cool ani náhodou. Zakomponování prvoplánového č*ráci do jednoho z textů z nich možná v očích některých vzbudí dojem fakt hustý kapely, nás ostatní ale přepadá jen silný pocit trapnosti.

Tata Bojs
si připravili pro Open Air speciální vizuální show, která stavěla na čtveřici čtvercových promítacích pláten. Festivalovou premiéru na nich zaznamenal nový klip Tata Bojs k písničce Opakování. Později se objevily i kresby z doby Nanoalba. Pamětníkům z koncertů na Deltě udělaly určitě radost songy z Futuretra – například Geometrická a Vesmírná.

chemiciO půl jedenácté odstartovali na Second stage svůj set legendy elektronické hudby Leftfield. Ti už mají léta největší slávy sice dávno za sebou, přesto nalákali slušný houf pamětníků téhle doby.

The Chemical Brothers
odstartovali s deštěm a Another World. Hned potom naservírovali velehit Do It Again, zatímco se za nimi na projekci křenil obří klaun s nažloutlým chrupem. Projekce byly silnou stránkou jejich vystoupení, protože Tom Rowlands a Ed Simons se po celou dobu schovávali za sloupem všemožných technohraček. Stage ještě navíc zpestřil světelný tubus kolem zmiňované dvojice. Chcíplý dav se probudil až někdy v půlce setu se songem Hey Boy, Hey Girl. To už byla snad i povinnost vzhledem k tomu, že známější track u The Chemical Brothers nenajdete.

Ti, které začali Chemici nudit, zahnuli směrem doprava k Red Bull Tour Busu. Hiffi & Jacob ze Skyline a jejich DJ & MC projekt s  úderným elektro setem vytřískal z lidí, co mohl. Až byla škoda, že jejich set trval jen asi třičtvrtě hodiny.

text: Katka Nováková, foto: archiv 02 Open Air

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít