FREE STYLE BATTLE O 50 KLACKŮ

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

V pražském klubu Face2Face se 16.9. odehrála unikátní bitvička v rapovém free stylu. Hlavní cenou bylo lákavých 50.000 Kč a na průběh battlu dával pozor i náš kmenový hiphopový komentátor Marek Pros. Související fotoreport Chemika Chlubny přineseme v zápětí.

FREE STYLE BATTLE O 50 KLACKŮ FREE STYLE BATTLE O 50 KLACKŮ

50.000 Rap Fight , 16.9., Face2Face, Praha

Svým nápadem unikátní akce ve freestyle battlu představila top CZ-SK rappery, o jejichž vítězství se rozhodovalo prostřednictvím SMS hlasů. Celý páteční večer byly ve vzduchu cítit nekonečné dis(s)kuse o tom, kdo shrábne kufr s jackpotem 50 000 Kč. K bouchnutí naplněný Face2Face spolkl dvou tisícový dav, teplota se s každou minutou zvyšovala geometrickou řadou a DJ´s rozjížděli klasické „parties shity“, aby se degradace hiphopu prohlodala až na kost.

Už samotné prostředí klubu nahání husí kůži, pohled do suterénu na u tyče se kroutící 18letý „chickz“ za harakiri doprovodu toho nejzvrácenějšího z 80. let byl určen jen nejodolnějším. Rychle ale po točitých schodech do přízemí, blíží se půlnoc a nastupuje speaker s mega afrem v leopardí konfekci. Probíhá stručné představení MC´s, nálada na parketu roste a k „majku“ se dostává první zájemce o tučnou prémii.

Pravidla soutěže byla jasná. Každý z rapperů dostane přiděleno téma a insrumentálku a během dvou minut musí ukázat, proč právě on si zaslouží tučný bonus. Samotný výběr témat působí na první pohled poněkud tristně: Čistychov – sex, Papa Fini – děvky a pasáci, Marpo – fotbal, Tafrob – párty, James Cole – drogy, Gipsy – rvačky a násilí. O něčem se ale rapovat musí. Během půl hodiny se na pódiu vystřídalo všech šest rváčů, nejvíce rozpálili dav Marpo a Tafrob, nejkvalitnější show rozjel bezesporu Cole a závěrečný Gipsyho kung-fu battle zabral hlavě v perfektní komunikaci s publikem.

Následující hlasování prostřednictvím SMS však překopalo veškerá „očekávání“. Celé dvě hodiny se na špici držel Tafrob se zhruba deseti hlasy před Marpem a James Cole kontroloval pro něj neobvyklé třetí místo. Pár minut před koncem ovšem přišla rychlá záplava SMSek pro fotbalového huligána a Marpo mohl být korunován králem battlu. Největší překvapení si ale pořadatelé nechali až na konec. S tvrzením, že hlasování zřejmě podlehlo vlivům „z venku“, byl jackpot rozdělen rovným dílem mezi Marpa a Tafroba. Směšnost korunovaná hloupostí.

Co však zamrzí nejvíc, je obrovský potenciál, který v sobě akce skrývala. Samotný battle měl jen jedno kolo a trval tím pádem ubohou půl hodinku. Pro padesát klacků trochu krátká zábava. Možná i proto se z dvou tisícovky přítomných uráčilo poslat hlas jen 255 nadšenců.

Oficiální výsledky:

Marpo 81 hlasů
Tafrob 75 hlasů
James Cole 36 hlasů
Gipsy 30 hlasů
Čistychov 25 hlasů
Papa Fini 8 hlasů.

Dovi příště!

MP.

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít