LIVE: Hurra Torpedo chtějí bavit za každou cenu, holý zadek není problém

Vydáno 28.01.2012 | autor: redakce

Hurra Torpedo si zahráli v Praze podruhé a opět bylo vyprodáno. Teď nejspíš o něco rychleji, protože se před Vánoci nakýblovali do našich domácností díky televizní reklamě jednoho prodejce elektrospotřebičů. Koledy Pásli ovce valaši a Půjdem spolu do Betléma ve speciální úpravě pro pračku a mixér v podání vousáče, dlouhána s kotletama a zrzka zaznamenala většina z nás.

LIVE: Hurra Torpedo chtějí bavit za každou cenu, holý zadek není problém LIVE: Hurra Torpedo chtějí bavit za každou cenu, holý zadek není problém

dsc_5940Hurra Torpedo
26. 2. 2012
Palác Akropolis, Praha


Dočtete se o nich, že fungují už od roku 1993, desku ale vydali jen jednu, a to až v roce 2006 - Kollossus of Makedonia. Jak poznamenal během koncertu vysoký Kristopher není to proto, že by byli líní. Věnovali totiž všechen čas snaze naučit kuchyňské spotřebiče zpívat. Akropole namíchala ten večer hodně podezřelý koktejl příchozích. Od baťůžkářů, přes pankáče a holky z kanclu, až po děti v doprovodu maminek. Samozřejmě beru na vědomí existenci lidí, co nemají koncerty zakroužkovaný diář ale... Začátek koncertu byl avizován na půl osmou, ale klasicky se do půl deváté nic nedělo. Krom praček, mixérů a pánví, které vyčkávaly na pódiu. První, co si člověk při pohledu na ně řekl, bylo určitě to, že by se ani náhodou nechtěl živit jako jejich bedňák. Ale pojďme zpátky. Když se před půl devátou nic nedělo, někdo přede mnou zahlásil: "Tyjo kde jsou, to nepřijeli? Snad by mohl někdo přijít a říct něco do mikrofonu?" Přitom tourbus zaparkovaný před klubem samozřejmě. No a druhý zásek nastal v momentě kdy jeden zuřivý kameraman (skrze telefon - jak jinak), zaťukal na rameno fotografovi (očividně pracujícímu pro nějaké médium) stojícímu před ním a požádal jej, aby mu uhnul, protože on přeci točí. A opravdu točil celý koncert… Doufání v odkrvenou ruku, které ukončí můj zdvojený výhled, bohužel nevyšlo.

Podívejte se na fotoreport z koncertu Hurra Torpedo

dsc_6187Jejich verze zapomenutého hitu ruských holčiček t.A.T.u. All The Thing She Said přišla hned na začátku setu. Pánové nakráčeli na pódium v jednotném outfitu modrých teplákovek se třemi proužky. Hurra Torpedo jsou šaškové par excellence, zkouší to na fanoušky všelijak, u většiny to vyhrál vtípek "posuneme tepláky co nejníž, aby nám byl vidět celý zadek, to je totiž sranda co zabere na každýho". Řachanda a noční můra zároveň. Na druhou stranu kapela nevděčí za svoji slávu jen tomu, že dokáže v rytmu třískat ocelovou tyčí do sporáku. Bylo slyšet, že trojce jde zpěv a riffy stejně jako improvizace. Až byla někdy škoda, že povedený Aslagův zpěv přišel o pozornost kvůli bubnu z pračky, který si nasadil vousatý Egil na hlavu.

Nejpovedenější část večera přišla s coverem Lady Gaga. Ten Norové uvedli se slovy: "Víte co zabíjí lidi? Víte co skutečně zabíjí lidi?" Svatá pravda. Poker Face se v závěru přeladila na melodii Radio Ga Ga od Queen. Poslední držící futra od mikrovlnky odpadly při Total Eclipse of The Heart (původně od Bonnie Tyler). Rozcupované kusy hracích spotřebičů byly na konci rozdány. Někdo si odnesl toustovač, někdo zbytek sporáku. Aby si bedňáci nemuseli po koncertě tolik máknout.


Text: Kateřina Nováková, foto: Jiří Vacek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít