LIVE: Manic Street Preachers nabídli velšský poklad v téměř plné kráse

Vydáno 26.04.2012 | autor: redakce

Manic Street Preachers se po loňské návštěvě v rámci trutnovského festivalu zase vrátili do Čech. I když jim zvuk v Lucerně ubral nějaké body, celkově to byla parádní vzpomínková jízda napříč jejich víc jak třicetiletou kariérou.

LIVE: Manic Street Preachers nabídli velšský poklad v téměř plné kráse LIVE: Manic Street Preachers nabídli velšský poklad v téměř plné kráse


manicsŘíkejte si, co chcete, ale Velká Lucerna rovná se snad vždycky velký souboj. Se zvukem, jak jinak. A i tentokrát to byl ze začátku docela průšvih. Jediné, co fungovalo hned od začátku perfektně, byl zpěv Jamese Deana Bradfielda. I když na podiu bylo nejspíš slyšet všechno správně, stačilo se posunout o pár řad doleva a z bicích se stala rozplizlá, beztvará hmota. Ještě větší problém nastal, když se při Tsunami James odvrátil od mikrofonu, aby byly slyšet taky vokály Nickyho Wire. Ty byly asi tak nahlas, jako když chcete pomluvit kámoše, co vám stojí za zády. Takže jste si mohli vybrat, buď stát v jedné z postranních uliček u sloupů, kde si člověk vždycky připadá tak trochu provinile, protože to vypadá, že to chce mít hlavně blízko k baru, ALE aspoň něco vidět. Nebo stát až na konci sálu, nevidět standardně luxusní Nickyho outfit a oblíbené třpytky kolem očí, ale slyšet o poznání vyváženější sound..

Během setu se s tím zvukař trochu popral, takže po pendlování mezi oběma strategickými místy nakonec zvítězila spíš postranní ulička, ovšem i tak to mělo k dokonalosti daleko.

Velšané slibovali průřez loňskou kompilací Hidden Treasures s jejich největšími hity, a to taky dodrželi, skvělá trojice na závěr You Stole The Sun From My Heart, Motown Junk a If You Tolerate This, Then Your Children Will Be Next roztleskala manics2celý parket. Růžové koruny stromů po stranách podia evokovaly jejich růžovou knížku polaroidových vzpomínek vydaných loni, někdo chytřejší mi třeba objasní, kdo byl ztvárněný na bustě za Nickym.

Přídavek se tentokrát nekonal, víc jak devadesátiminutová nálož ale bohatě stačila. Manics navíc slíbili, že se k nám brzy vráti. Kdo si chvíli po koncertě počkal venku před Lucernou, udělal jenom dobře. Nicky a James se vydali mezi lidi. Nicky vypadal víc než spokojený, dokonce poskytnul pár bleskových rozhovorů, zatímco James po několika cvaknutích foťákem zaplul do útrob tourbusu, který Maniky odvezl na další štaci...



text: Kateřina Nováková, foto: Petr Klapper (www.petrklapper.com)

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít