RECENZE: Joe Satriani vyžaduje notnou dávku sebekázně

Vydáno 25.07.2012 | autor: redakce

Záznam připomínající po roce a půl od realizace skvělé The Wormhole Tour Joe Satrianiho je nepochybně záživnější ve vizuální verzi, avšak dokáže-li vás uspokojit hudba v ryzí podobě, rozhodně si přijdete na své i bez očního kontaktu.

RECENZE: Joe Satriani vyžaduje notnou dávku sebekázně RECENZE: Joe Satriani vyžaduje notnou dávku sebekázně

satrianijoeJOE SATRIANI
SATCHURATED: LIVE IN MONTREAL

Epic / Sony Music
25 trax / 150:47 min

O instrumentálním umění a skladatelské invenci Satrianiho jistě netřeba pochybovat, to již během čtvrtstoletí na sólové dráze prokázal nespočetněkrát a ani aktuální živák samozřejmě neponechává prostor pro sebemenší pochyby. Satchova rocková kytara nejen vzletně i dravě zpívá, ale neváhá ani tu konejšivě polaskat, či onde vztekle zahřímat. Navíc má dokonalou oporu ve spolehlivé kapele, z níž vyzdvihněme klávesy u Franka Zappy vyškoleného Mika Keneallyho nebo razantní a strojově přesné bicí Satrianiho letitého souputníka Jeffa Campitelliho.

Repertoár montrealského večera adoroval zejména čerstvě vydané album Black Swans And Wormhole Wizards, ovšem pochopitelně provedl i reprezentativní průřez diskografií od debutu Not Of This Earth (Hordes Of Locusts, Memories) přes úspěšnou The Extremist z počátku devadesátých let (War, Why, Summer Song) do novověku zastoupeného třeba songy Crowd Chant či hispánským vlivem a akustickou kytarou obdařeným Andalusia.

Nicméně dvě a půl hodiny ekvilibristického muzicírování neskousne každý. Abyste sílu Satrianiho produkce plnohodnotně docenili, je záhodno vykázat notnou dávku chuti naslouchat a sebekázně v soustředění. Pak vás odměna nemine.

P.S. Joe Satriani vystoupí spolu s projektem G3 v úterý 31. července v pražské Tipsport Areně.

BEST TRAX:
Memories, Always With Me, Always With You, Summer Song
ZKUS TAKY: G3 – Live In Tokyo, Steve Vai – Where The Wild Things Are, Miloš Dodo Doležal – Dodo hraje Hendrixe



text: Daniel Folprecht
5/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít