LIVE: The Roots dokázali, že jsou žijící legendou

Vydáno 08.08.2012 | autor: redakce

Legendární hip hopová skupina The Roots během prázdninového turné vystoupila v pražském Lucerna Music Baru. Američtí muzikanti dokázali klub s přehledem vyprodat, roztančit a málem zbourat.

LIVE: The Roots dokázali, že jsou žijící legendou LIVE: The Roots dokázali, že jsou žijící legendou


DSC_9514THE ROOTS
Lucerna Music Bar, Praha
7.8.2012


Klub se kolem deváté hodiny začal plnit, až přeplňovat, boj o první řady se změnil v boj o místo s alespoň minimálním výhledem, a úderem desáté se prostor Lucerna Music Baru změnil v klaustrofobikův ráj. Jinými slovy, začalo vystoupení The Roots. Již v úvodu se kapele podařilo si totálně podmanit dav. Zákonem koncertů je, že největší a nejvíce skákající fanoušek se vyskytuje v rádiu 0.5 m od vás, a když ke skákání začne vybízet i kapela, užijete si takové Glastonbury zhuštěné do malého pražského klubu.

The Roots, a především jejich bubeník Questlove, jsou známí díky spolupráci s nejrůznějšími umělci, jako jsou John Legend, Erykah Badu, Jay-Z či Mos Def. Ze spolupráce s Erykah zazněl tedy i hit You Got Me, a kromě vlastního repertoáru došlo i na covery Sweet Child O' Mine od Guns N' Roses či Jungle Boogie od Kool & The Gang.

Podívejte se na fotky z koncertu The Roots.

DSC_9577MC Black Thought bez problémů utáhl dvouhodinový koncert, největší respekt však patří Damonu Brysonovi, alias Tuba Gooding Juniorovi, který celý koncert propařil se suzafonem na zádech. Pro ty, kdo netuší rozdíl mezi suzafonem, heligónem a tubou (jako já až do včerejší pečlivé obrázkové rešerše na googlu), postačí informace, že Tuba Gooding Junior dokáže celý večer tančit s obrovskou železnou věcí na zádech, hrát na ni a tvářit se, že je to ta nejjednodušší věc na světě.

Kapela představila průřez svou mnohaletou kariérou, včetně bubenického battlu mezi Questlovem a Knucklesem, skvělé muzikantské výkony a publikum nemohlo být spokojenější. Jednou z posledních písní byl hit The Seed a skupina se rozloučila mohutným jamem a velkorysým podepisováním nejrůznějších propriet fanouškům.

The Roots předvedli, že hip hop s živou kapelou za zády dokáže tento žánr pozvednout o dvě třídy výš, že se do Music Baru vejde mnohem více lidí, než kdo tušil, a že titul hip hopové legendy získali naprosto zaslouženě.



text: Tereza Vavroušková, foto: Jiří Vacek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít