LIVE: Lionel Richie zapomněl zestárnout

Vydáno 21.10.2012 | autor: redakce

Lionel Richie přijel do Prahy představit své letošní album Tuskegee. Jelikož se jedná o předělávky jeho největších hitů, došlo tak na průřez od Commodores až po Lionelovu sólovou tvorbu.

LIVE: Lionel Richie zapomněl zestárnout LIVE: Lionel Richie zapomněl zestárnout

LIONEL RICHIE, DAVID DEYL
20. 10. 2012
O2 Arena, Praha

K radosti všech zúčastněných se koncert nenesl v country stylu jako na albu. Že však Lionelovi nedělá problém bruslit mezi styly, dokázal hned v úvodu, kdy se z hitu Hello najednou vylouplo Everyday I'm shufflin' a taneční set se přehoupl v All Around The World.

Lionel Richie a jeho TOP 5 singlů

Koncert byl postaven převážně na hitech z doby, kdy měl ještě Richie delší vlasy než kotlety. Dočkali jsme se tedy jeho funkové éry s Commodores i romantických balad. Lionel svou sólovou kariéru postavil převážně na písních o lásce, nešťastné lásce, bývalé lásce, budoucí lásce a jejich různých variacích, naštěstí dobře ví, že by tak jeho vystoupení snadno mohlo sklouznout k ploužákové náladě na diskotéce ve dvě ráno, a písně prokládá vtipy a dělá si legraci sám ze sebe.

Když si nedělá legraci sám ze sebe, dělá si ji z Diany Ross, které prý volal, aby s ním jela do Prahy zazpívat Endless Love, ale ta prý musela jít nakupovat. Anebo z předních diváckých řad, protože takhle prý neviděl nikoho tancovat od osmdesátých let.

Publikum nejvíc roztančily skladby Brick House, Dancing On The Ceiling nebo Machine Gun, které byly prokládány skvělými saxofonovými a kytarovými sóly. Soulová nálada se nesla písněmi Easy, kterou proslavili především Faith No More, Three Times A Lady či My Destiny, na reggae došlo u Se La a slza mohla ukápnout u slaďáků Hello či Say You, Say Me.

Lionel Richie se vrací do Prahy, přiveze nové album

Richieho hity jsou notoricky známé, i tak k nim však povyprávěl jednotlivé příběhy a povznesl je o úroveň výš. Greatest hits turné dnes jezdí kdekdo, málokdo však dovede vyklouznout z patosu a opěvování zašlé slávy. Ačkoliv Lionel Richie oslavil již třiašedesáté narozeniny, pěvecky je stále na špičce a vitalitu by mohl rozdávat. Na jeho vystoupení v Praze byste těžko hledali jedinou chybu. Pokud jste tedy vynechali předskokana.

text: Tereza Vavroušková

Témata: Lionel Richie, David Deyl

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít