LIVE: Dubstep a drum'n'bassová noc v režii Delta Heavy

Vydáno 10.03.2013 | autor: redakce

Dva mladí Angličané říkající si Delta Heavy nepůsobí na světové scéně příliš dlouho. Loňská návštěva festivalu Let It Roll rozhodla o druhé pozvánce, tentokrát do prostoru pražského klubu, kam na bohatý taneční večírek dorazila početná skupina fanoušků. Ačkoliv pánové několikrát pořádně zatopili pod kotlem, zas tak horko nebylo.

LIVE: Dubstep a drum'n'bassová noc v režii Delta Heavy LIVE: Dubstep a drum'n'bassová noc v režii Delta Heavy


_mg_6057DELTA HEAVY
Yes Club, Praha
8. 3. 2013


Na co je Roxy moc velké, postačí menší prostory vinohradského Yes Clubu. Poslední dobou se stal oblíbeným místem pro konání tanečních akcí aktuálních jmen scény, mezi něž patří i Delta Heavy. Hlavní slovo večera tak měl dubstep a drum'n'bass.

Jak se stal dubstep masovou záležitostí, pronikl i k mladším posluchačům - zašpinit kecky si do tancujícího kotle přišli v páteční večer i pražští středoškoláci. Do půlnoci to byli právě oni, kdo ovládal parket. V tomto čase se snažili zatím nevelké publikum rozehřát čeští Them Darned Teenagers a francouzské trio Funk Effect. Zatímco domácí dvojice si vystačila beze slov, Funk Effect doplnili svůj drumstepový set o mikrofon MC Teelexe, který krom rapu obstojně komunikoval s tancujícími. Za rytmu Knife Party, ShockOne nebo Monsta vzlétly ruce několikrát nahoru.

_mg_6123





























Přesně podle časového plánu přistoupili k pultu půl hodiny po půlnoci i Delta Heavy a po krátké strážní výměně odpálili zostra svoji 110 minutovou párty aktuální peckou Empire. V tu dobu už byl hlavní sál i s přilehlými prostory slušně zaplněn, avšak kapacita nebyla během večera zcela využita a největšímu náporu odolával pouze plac před vyvýšeným pódiem a vedlejší schody vedoucí k hornímu baru.

Duo po neskutečném úvodu, kdy s kadencí kulometu pálili své oblíbené songy od GTA, Torro Torro nebo Dillona Francise, lehce zvolnili, jelikož nastolené tempo nebylo udržitelné. Krátce poté přišel první výpadek, kdy museli track Crowd Control začít nadvakrát. Protože Ben Hall a Si James nehráli vedle sebe, ale střídali se za jednou technikou, občas vznikali rozdílné nálady v pouštěných stylech. Obecně by se dalo říci, že Si James je ve své hudbě o trochu agresivnější. Oba Angličani ale vše mají dobře promyšlené a setu dodávají společně jasnou dramaturgii. Ta se ukázala být slabší na konci první poloviny, kdy se vzdálenější místa parketu vyprázdnila. Když však došlo na další autorskou tvorbu v podobě Make It Rain a později Get By doplněnou o Jah No Partial od Major Lazera s Flux Pavilon a krátkým snippetem A-Trakova remixu Heads Will Roll, nadšení opět stouplo. Zajímavý byl i krátký exkurs k hip-hopu a grimu.

_mg_6336_mg_6141















V samotném závěru vzbudila nadšení až Nerova píseň Etude a z opilého stavu probudila i chodící mrtvoly, které bylo možné v klubu potkat. Naneštěstí se podruhé vloudila chybička a úvod byl zopakován. Na poslední skladbu Internet Friends od Knife Party navázal Halbax a vedl bavící se lidi (někdy i zopakovanými tracky) nocí do časných ranních hodin.

Ne zcela nutně jste se museli strkat v davu a být vidět na každém záběru natáčeného videa, vypít láhev vodky s redbullem nebo vyhulit jointa, a mohli jste se bavit. Delta Heavy pobavili dobře a i když měli pár slabších momentů a neukázali nic ze svého očekávaného debutu, ukázali se jako zdatní DJové.



text: Ondřej Bambas, foto: www.musicport.cz {vypnoutlink:Yes}

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít