LIVE: 20 případů Majora Lazera

Vydáno 15.05.2013 | autor: redakce

Bylo jasné, že to bude párty. Velká párty. V Lucerna Music Bar chodili pánové v tílkách, slečny v kraťáskách a všichni se tvářili jakoby byli na prosluněné floridské pláži. I klima tomu nasvědčovalo.

LIVE: 20 případů Majora Lazera LIVE: 20 případů Majora Lazera

major laser A2 nahledMAJOR LAZER
Lucerna Music Bar, Praha
14. 5. 2013


Američané

Za velkou louží tyhle mejdany frčí taky. Že se cizinci v Praze rádi baví, není žádným tajemstvím. I díky nim bylo v klubu o něco plněji.

Merchandising

Mohli jste si na sebe koupit šik tričko, tílko nebo i bundu. Dále papírky, píšťalky, šály nebo vuvuzely. A pokud jste se protlačili před začátkem blízko k pódiu, dost možná jste nějaký suvenýr chytili; Major byl opravdu štědrý.

Suit & tie

Ústřední trojice s Walshy Firem, Jillionairem a Diplem v čele přišla stylově oděna v oblecích a teniskách. Postupem času na nich ale moc oblečení nezůstalo.

 

Zorbing

Neuběhla ani čtvrthodina a Diplo šel do připravené zorbing koule. Pravda, v malé Lucerně se moc daleko nedostal a během té půlminuty, co tam zhruba byl, nic nepředvedl, ale když ho to baví...

Harlem Shake

Návštěvníci mohli nacvičit choreografii na Baauerovo vystoupení na letním Hip Hop Kempu, protože nedlouho poté přišel na řadu stále populární Harlem Shake, na který navázal A-Trakův remix Heads Will Roll od Yeah Yeah Yeahs.

major01Inferno

To už byla teplota v sále na vysoké hodnotě. Proto jsme připravili redakční test a na stůl postavili kostku ledu. Ta se po pár minutách celá roztekla. A bude prý hůř...

...Trička dolu!

Proto bylo načase sundat trička. A hezky všichni! A točit s nimi nad hlavou! Party hard! Všichni sice neuposlechli, ale i tak šlo několik slečen během Jah No Partial do podprsenek.

Get Free

Samozřejmě nemohl chybět ani tento hit. Napoprvé zazněl úryvek v originální verzi a s několika zapalovači nad hlavou zpíval celý Music Bar. Podruhé zazněl ke konci, v drum'n'bassové úpravě.

Major sám osobně

Na stage se dostavil i sám velký Major Lazer - maskot. Přišel ale jen pozdravit.

Tanečnice

Pánové nebyli na početné publikum sami. Bavit nejen pánské osazenstvo měly na starost tanečnice, z nichž vynikala zejména jedna nebojící se stojů na hlavě nebo stage divingu.

Holky z publika

Aby si Majorovy tanečnice trochu odpočinuly, na úvod Bubble Butt přizvali na pódium dalších osm děvčat z prvních řad. Zejména černošská dívenka profesionálkám zdatně konkurovala.

Evergreeny

Během setu nechyběly ani notoricky známé hitovky jako Jump od Kriss Kross, Sweet Dreams Eurythimcs, Snoop Doggovo Drop It Like It's Hot nebo Nirvany Smells Like Teen Spirit.

Nejlepší

I tak největší ohlas sklízela původní tvorba (Original Don) a taneční produkce spřízněných kolegů (Hit It!, Cannonball, při které si všichni sedli na zadek, aby následně hromadně vyskočili).

Světla

Disco koule i stroboskopy. Osvětlovač byl večer dost zaměstnán. Náročný post ale ustál dobře a hudbu skvěle doplňoval střídáním barev i blikajícího světla s potěmnělými momenty.

major2Hrdina

Třeba zatleskat dobrovolníkovi, který přežil neohrožené pády na oblast přirození roznožujících tanečnic.

Wu-Tang tanec

Kromě tanečnic třesoucích svými zadky tady nechyběl ani jeden z hip hopových tanců. Ono celkově znělo z reproduktorů více hip hopu než z Lazerových desek.

Pošli to dál

K Jamajce patří i marihuana, zacítit ji na koncertě nebylo výjimkou. Když vám navíc Major Lazer pustí Pass The Dutchie, těžko odolat.

Karel For President

Když si na samotný závěr vystoupení oblékl Diplo tričko z nedávné prezidentské kampaně, potěšil asi většinu domácího publika.

Epilog

Konec představení se odehrával v rytmech uvolněné reggae muziky - tam, odkud to vše vzešlo. A nejvíc si pohodovou atmosféru po náročném výkonu užívali účinkující.

Všude dobře...

...v klubu nejlíp. Podobně koncipovaná březnová show Kid Koaly byla dotaženější, doprovodný vaudevilleský program doplňoval hudební část více. Nicméně Major Lazer předvedl výbušnou devadesátiminutovou show, z které vám klidně mohla prasknout cévka. Tahle show by jistě zafungovala i na letních festivalech, ale tam už si s Diplem jen tak ruku nepodáte.


text: Ondřej Bambas


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít