RECENZE: Stereophonics mají posprejovaný vlak, dva hity a vatu

Vydáno 14.07.2013 | autor: redakce

Stereophonics, rockoví (teď už) matadoři z Walesu vydali po čtyřech letech vydali novou desku Graffiti on the Train. Pro fanoušky pompézních stadionových rockových kapel velká událost (poprvé od roku 2007 se jejich singl dostal do UK Top 40), my ostatní můžeme zůstat zcela v klidu.

RECENZE: Stereophonics mají posprejovaný vlak, dva hity a vatu RECENZE: Stereophonics mají posprejovaný vlak, dva hity a vatu

stereophonics-graffiti-on-the-train-album-artworkSTEREOPHONICS
GRAFFITI ON THE TRAIN
EMI
10 trax / 43:04

Tracklist: We Share The Same Sun, Graffiti On The Train, Indian Summer, Take Me, Catacomb, Roll The Dice, Violins And Tambourines, Been Caught Cheating, In A Moment, No-one's Perfect

Desku odpálí ve velkém stylu otevíračka We Share the Same Sun. Přesně tohle je ten typ rokenrolové hitovky, kterou od Stereophonics my, kteří je známe, očekáváme a na podobně příjemné vlně pokračuje i následující Graffiti on the Train . Pomalý ploužák střihu Mr. Writer, to přece téhle partě vždycky šlo. Jenže pak už je bohužel ostré střelivo vystříleno. Song plyne za songem a je čím dál tím zřetelnější, že tohle všechno už jsme od Stereophonics slyšeli a ničeho nového se nedočkáme.

Světlejší momenty přijdou už jen dvakrát. Poprvé v Take Me - duet, kde se objeví ženský hlas partnerky Kellyho Jonese Jakki. Příjemné zpestření - éterický hlas v záplavě obyčejného bigbeatu Stereophonics je skutečný refresh. Druhý světlý moment je předposlední In a Moment, která svým zvukem, aranží i temnější náladou vybočuje z šedi celé desky. Zbytek alba příliš nestojí za řeč.

Přesto přese všechno se deska příjemně poslouchá a to zejména díky hlasu Kellyho Jonese, majitele jednoho z nejcharizmatičtějších a nejvíc sexy hlasů současnosti. Právě on drží kapelu stále nad vodou.

Nic naplat, nejlepší deska Stereophonics je Decade in The Sun. Ano, je to bestofka s výběrem těch nejlepších songů. Formát, který u normální kapely funguje jen jako dojírna na peníze fanoušků, funguje u Stereophonics dvojnásob. Stereophonics mají na každé desce dva nebo tři skvělé songy a zbytek plní jen úlohu vaty. To koneckonců potvrdila i Graffiti On The Train.

BEST TRAX: We Share The Same Sun, Take Me, In a Moment
ZKUS TAKY: Stereophonics - A Decade In The Sun, Kaiser Chiefs - The Future Is Medieval, Kelly Jones - Only The Names Have Been Changed

Martyn Starý
3/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít